Strokovnjaki opozarjajo: vajino razmerje nima prihodnosti, če se ne zmoreta pogovarjati o teh stvareh

29. 1. 2024
Deli
Strokovnjaki opozarjajo: vajino razmerje nima prihodnosti, če se ne zmoreta pogovarjati o teh stvareh (foto: Profimedia)
Profimedia

Odkrita komunikacija je eden od izjemno pomembnih stebrov razmerja. Se zmoreta pogovarjati o teh stvareh?

Vajina preteklost

Morda na prvo žogo pomislite, da je preteklost nepomembna. A ravno zaradi naših preteklih izkušenj smo danes takšni, kakršni smo. Pomembno je, da se s partnerjem zmoreta pogovarjati o vajinih travmah, izkušnjah, otroštvu, pa tudi preteklih razmerjih.

Vajina prihodnost

Kaj si želita v življenju? Kakšni so vajini cilji, prioritete in vrednote? Izjemno pomembno je, da se lahko pogovarjata o vajini (skupni) prihodnosti in tako ugotovita, če si sploh želita v enako smer.

Finance

Ena izmed tistih tem, ki jih morda ne omenjate ravno na prvem zmenku, a dolgoročno se o tem morata pogovarjati. Sploh, ko se s partnerjem skupaj vselita, je vajino finančno stanje izjemno pomembno. Odkrito se pogovorita o vajinem stanju in tudi o finančnih načrtih.

Spolne fantazije

Pogovorno pogosto pravimo, da noben človek ni dober ali slab v postelji; obstajajo samo pari, ki so kompatibilni in pari, ki niso. Vsekakor pa partner ne more prebrati vaših misli in vedeti vaših želj, če jih ne izrazite. Odkrito in brez obsojanja se pogovorita o vajinih fantazijah in o tem, katere si oba želita preizkusiti.

Prirejeno po herway.net

Novo na Metroplay: "Ljudje smo vedno bolj odprti za psihoterapijo" | Drago Švajger