Pravite, da si želite ra­zu­meti ženske?

Pravite, da si želite ra­zu­meti ženske? (foto: Profimedia) Profimedia
6. 11. 2015

To bi verjetno radi storili tako, da se vam pri tem testisi ne bi umaknili in skrčili v telo? Poslušajte, kaj vam govori – ne tistega, kar pravi, ampak kar si misli. Ženske si želijo, da bi njihovi moški znali gledati na stvari z njihove pers­pektive. Hočejo, da se počutite tako kot one. Izognite se nekaterim med­vedjim pastem …

Situacija št. 1

Ona vpraša:

“Si moreš misliti, da je Matej preva­ral Sabino?”

Vi odgovorite:

“Ja, kaj hudiča je pa mislil?”

Sploh ni pomembno, ali govori o sku­p­nih prijateljih ali likih s televizije, gre za to, da preverja, v katero smer kaže vaš moralni kompas. V njenem ideal­nem svetu boste seveda ostro obso­di­li varanje na vsak možni način in skle­ni­li: “Da bi mu odpadel!” Če se pri takš­nih zasliševanjih počutite neudobno, pa izrazite zaskrbljenost glede pre­va­ranke. Naj vidi, da sočustvujete z žensko in nikakor ne z moškim.

Situacija št. 2

Ona vpraša:

“Se ti zdi lepa?”

Vi odgovorite:

“Spet loviš komplimente?”

Naj govori o vaši bivši, vaši sodelavki ali tisti vroči natakarici – za katerokoli žensko pač gre, nikoli se ne sme po­čutiti ogrožene. Soočite se z njo, a vnesite v to nekaj humorja. Kasneje ji seveda napolnite ego z izjavo ali dve­ma o njeni brezčasni lepoti.

Situacija št. 3

Ona vpraša:

“Zakaj je moja najboljša prijateljica takšna psica?”

Vi odgovorite:

“Ne zamerim ti, da te je razočarala.”

Gre za posebno občutljivo vprašanje: nobena ženska si ne želi slišati tega, kaj si njen moški dejansko misli o njenih najboljših prijateljicah. Kveč­je­mu si želijo, da se postavite na njiho­vo stran, karkoli so že ušpičile.

Neko me­jo vseeno morate biti pripravljeni pos­taviti – karkoli pa že storite, nikoli ne užalite naravnost njene prijateljice ali družinskega člana. Odklenkalo vam bo.

Situacija št. 4

Ona vpraša:

“Bi šel na zmenek z Angelino Jolie?”

Vi odgovorite:

“Angelina ima pretolste ustnice. Raje imam tvoje.”

Seveda bi šli na zmenek z Ange­li­no Jolie, hudiča, pregrebli bi se skozi betonski zid, če bi vedeli, da je na drugi strani! To ve tudi vaša boljša polovica (tudi ona se ne bi zlahka odpovedala zmenku z Ju­dom Lawom).

Išče izgovor za pre­pir, to je menda že jasno. Names­to da ji odgovorite z da ali ne, najdite pomanjkljivost na znani lepotici in se vsemu izognite. Niste se zlagali pa še svoji ženski ste navrgli kom­pliment. Lepo od vas.

Malenkosti, ki pomagajo

Hokus, pokus

Kam je odšla seksualna boginja, s katero sem se poročil? Kako naj jo spet pričaram?

Dejan, Celje

Še vedno je tam, le da je pod stresom, utrujena in ogorčena nad desetimi kilogrami plusa, ki jih je pridelala po poroki.

Va­ša misija: pripravite jo, da bo pozabila na vse, kar se ji v realnem življenju dogaja.

Malenkosti, ki po­magajo: pitje mar­ti­ni­ja v soboto dopoldan, diše­če sveče in kadila, gleda­nje romantičnih filmov, ljub­kovanje v avtu (se spom­nite, kdaj ste to zad­njič počeli?), savna, masaža. Ves čas z njo de­laj­­te kot z boginjo in kmalu vam bo začela verjeti.

Paketi presenečenj

Imam cel kup alergij. Kako naj jih razložim ženski, s katero ho­dim?

Tadej, Medana

Ne skrbite. Manjše zdravs­­tvene težave vam ne preprečujejo, da bi bi­li seksi – razen če jih preveč poudarjajte. Vzemite zdravila proti aler­giji, am­pak temu ne na­menjajte preveč pozornosti.

Kar je najpomembneje: hipo­hondrično se ne smilite sami sebi in nehajte raz­mišljati o svo­jih težavah in jih še napi­hovati. Bo­di­te realni in nobena žens­ka jih ne bo do­jemala kot pomanjkljivost.

Prividi

Moje dekle sanja o tem, da jo varam, in zato pos­­tane razdražena. Nor­malno?

Miha, Litija

Smešna je, ampak, pro­sim, kljub temu morate ukrepati. Ko se bo za hip umirila in nehala drama­tizirati, ji povejte, kar si želi slišati: da jo imate radi in da je ne bi nikoli prevarali.

Po­tem zamenjajte ploščo. Poglejte jo v oči in ji po­vejte, kako zelo vas moti – ne, prav boli vas – da sploh lahko sanja kaj ta­kega, saj si več kot zas­lu­žite njeno zaupanje. Do­povejte ji, da če jo ob živ­ce spravijo nedolžne sa­nje, mora to vsekakor po­meniti, da tudi sicer dvo­mi o vas, kar vas vseka­kor moti, saj so dvomi popolnoma brez te­me­lja.

Ogledi

Dve uri sem se spogledoval. Je priporočljivo, da dekle kar takoj vpra­šam, ali je samska?

Luka, Trebnje

Lahko, ampak ne takoj. Priporočamo, da se naj­prej vsaj deset minut sproščeno pogovarjate z njo, potem pa recite ne­kaj takšnega: “Saj ni mo­goče, da bi bila samska, kajne?” Če jo boste zanimali, bo vaše vprašanje sprejela pozitivno. Druga­­če ste bili brez možnosti.

Trojček

V nočnem klubu že ne­kaj časa opazujem dek­leti, ki skupaj plešeta in se poljubljata. Želita bi­ti skupaj odpeljani do­mov?

Žiga, Medvode

Lahko bi bili lezbijki – a statistično gledano je veliko bolj mogoče, da sta heteroseksualki, ki si dajeta duška. Kar nekaj žensk, ki jih poznam, je v svo­jem živ­ljenju izku­silo “ljubezen v troje” in v večini pri­me­rov je troj­ček sestavljal prijateljico in samozavestnega moš­­­­kega, ki ga ni bilo strah obdelati dveh deklet na­enkrat. Ko boste nas­le­dnjič priča takšnemu dogodku, se ne obotav­ljajte: naročite jima kok­tajl in ju pova­bi­te na ples. Vaše možnos­ti niso ne vem kako ve­li­ke, ampak vsaj obstajajo.

R. P.