25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Zakaj so ženske mahnjene na erotiko?

Zakaj so ženske mahnjene na erotiko? (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
31. 5. 2013

Na internetnem forumu je zaskrbljeni zakonski mož spraševal kolege s svetovnega spleta, kako naj odreagira, ker je pri ženi opazil novo erotično knjigo, v kateri je kup zelo žgečkljivih opisov. Kaj vendar to pomeni – da si njegova žena želi bolj razburljivega seksa ali da jo enostavno zanima erotika?

Ja, morda bi si moral zaskrbljeni možak prebrati nekaj dejstev, ki jih zadnja leta ponavljajo znanstveniki.

Zadnje študije namreč kažejo, da ženske v povprečju doživljajo spolni vrhunec vsaj sedem let pozneje, kot je to veljalo doslej. Prepričani so, da v seksu najbolj uživajo od 35. do 44. leta starosti.

Izkazalo se je namreč, da tretjina žensk v tej starosti v seksu uživa dvakrat do trikrat tedensko, petina žensk pa kar štirikrat do petkrat tedensko.

In še tisto najpomembnejše, kar tri četrtine žensk je izjavilo, da so povsem zadovoljne s svojim seksualnim življenjem.

Zakaj so ženske mahnjene na erotične knjige?

A očitno ženske – veliko bolj kot mislijo moški – mika erotika, erotične knjige, v katerih pa, vsaj po zadnjih uspešnicah sodeč, ne sme manjkati tudi prave ljubezenske zgodbe z veliko romantike.

Ženske so v neki ameriški anketi priznale, da je knjiga Petdeset odtenkov sive močno vplivala na njihovo spolno življenje. Kar 47 odstotkov udeleženk ankete je odkrilo, da je po branju te knjige njihovo spolno življenje postalo precej bolj živahno.

Torej se v resnici moški ne bi smeli pritoževati nad knjižnim izborom svojih lepših polovic – erotične knjige v zakonsko življenje prinesejo več spolnih užitkov.

Erotične knjige so v resnici napisane z namenom, da bralca oziroma bralko prijetno vzburijo in spodbudijo k spolnim užitkom.

A ženske imajo, po mnenju ameriških založnikov, rade erotiko, ob kateri se ne počutijo umazane, ampak dobijo pozitiven in ohrabrujoč pogled na to, da je seks v resnici nekaj dobrega in normalnega.

Večina žensk ima rada zgodbe v stilu – bogat in lep moški očara mlado in nedolžno dekle, ki ga neizmerno privlači. Ženske imajo rade občutek, da vsaka – bogata ali revna – sreča svojega princa na belem konju.

Saj se spomnite filma Čedno dekle (Pretty Woman), kjer dekle z dna (Julio Roberts) očara bogat, šarmanten in malce nesrečen moški (Richard Gere). Ja, ženske imajo rade, da je moški malce nesrečen, poškodovan, da so one tiste, ki v njegovo življenje prinesejo srečo in sonce.

Podobna zgodba, no, z malo več erotike, se odvija v enem najbolje prodajanih romanov vseh časov – on je sicer bogat in vsemogočen, tudi njen vladar v postelji, a ona je tista edina, ki ga lahko reši temnih madežev iz preteklosti. Ja, ženske so rade rešiteljice!

Kraljica romanov z nežno erotiko

Takoj po zmagovitem pohodu knjige Petdeset odtenkov sive je na trg prišla nova erotična trilogija Crossfire, ameriške pisateljice Sylvie Day, za katero New York Times pravi, da je nesporna kraljica romanov z nežno erotiko.

Njene knjige so razkošje, ki si ga zasluži vsaka ženska, piše vodilni newyorški časopis. Prvi del trilogije Predana je preveden v slovenščino, zgodba pa je v bistvu zelo podobna: super bogat moški, ki ima sicer dovolj žensk, a ne najde prave, in magična lepotica, ki šele začenja svojo kariero. Ponovno so vsi super lepi, bogati in pogumni in ... seveda, glavna junaka neskončno uživata v seksu, povsod in ob vsaki uri.

Nekaj predlogov erotičnih knjig za ženske
  • Dekle na poziv (Jeannette L. Angell)
  • Mandelj (Nedjma)
  • Klub fantazij (Joan Elizabeth Llyod)
  • Poigraj se z mano (Suzanne Forster)
  • Trilogija Crossfire (Sylvia Day)
  • Beli hotel (D. M. Thomas)
  • Henry in June (Anais Nin)
  • Kruta Zelandija (Anonymus)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri