Zapustila je najboljše prijatelje in se ni ozirala nazaj (zakaj bi to morali storiti tudi vi?)

Zapustila je najboljše prijatelje in se ni ozirala nazaj (zakaj bi to morali storiti tudi vi?) (foto: profimedia) profimedia
2. 4. 2020

Osebna izpoved govori o ženski, ki je menila, da ima mnogo dobrih prijateljev, vendar jih je čez leta zapustila. Če se najdete v njeni pripovedi, bi morali to storiti tudi vi. 

“V skupini nas je bilo šest. Šest različnih osebnosti, ki so se po nekem čudnem naključju med seboj dobro ujele. Prijatelji smo bili že od srednje šole: zajtrki med vikendom, zabave, poletne dogodivščine, skupne počitnice in kasneje poroke, dojenčki, ločitve …”

Ko se je zjutraj prebudila na svoji dekliščini, jo je pričakalo sporočilo, da so prijatelji odšli. Pustili so jo samo na njeni predporočni zabavi. Že večer prej v klubu niso preživeli z njo veliko časa, kasneje pa so odšli čisto po svoje. Na poroki je bilo ozračje precej čudno, in ko je čez mesec dni načrtovala zajtrk, ki so ga imeli skoraj vsak vikend, so bili vsi preveč zaposleni. 

Da je prijateljstva z njimi konec, je vedela, ko je v skupino poslala zadnje sporočilo: “Ne vem, kaj se dogaja, vendar vas zelo pogrešam.”

Prejela ni niti enega odgovora. 

Takrat je vedela, da mora prekiniti odnose s temi petimi posamezniki, ki jih je štela med dobre prijatelje. Iz izkušnje se je naučila naslednjih lekcij: 

  • Prijatelj dovoli, da izraziš čustva in mnenje

Pred poroko je imela resne pomisleke glede partnerja, ki jih je zaupala skupini. Odgovor je bil: “Ampak vsi ga obožujemo!” Nihče je ni vprašal po razlogih, ali kako se počuti. Nihče ji ni prisluhnil in ji skušal svetovati. Naredila je, kar je bilo najbolje za skupino prijateljev in se po nekaj letih ločila. Podobno se je zgodilo tudi pri drugih stvareh, saj je pred prijatelji vedno morala igrati vlogo, ki jim je bila všeč. 

  • Toksični odnosi vplivajo na druge odnose

Čez nekaj mesecev, ko je zapustila skupino prijateljev, je od drugih prijateljev izvedela, da jih je njena družba prezirala in da se med njimi nihče ni počutil sproščeno. Z njo so ostali, ker jo imajo resnično radi, četudi so morali zato nekaj ur “trpeti” v družbi njenih t. i. prijateljev, ki to niso. 

Končalo bi se lahko veliko slabše in sedaj se zaveda, da se mora znebiti odnosov, ki ji v življenje ne prinesejo nič dobrega. Imela je veliko srečo. 

  • Če prijatelji niso pravi, si slej ko prej osamljen

Njena skupina prijateljev je bila le ena od stvari, s katerimi se je zamotila. Postalo ji je dolgčas in čutila je osamljenost. 

Pravi prijatelji so vedno na voljo, z njimi ne čutiš osamljenosti. Tudi kadar jih ni v neposredni bližini, veš, da nisi sam. 

  • S pravim prijateljem lahko deliš vse

Ugotovila je, da s to skupino prijateljev ni upala deliti nekaterih delov svojega življenja, saj ni bila prepričana, da jo bodo poslušali in jo sprejeli. Je takim osebam vredno reči dober prijatelj? Ti namreč prisluhnejo in z njimi ne čutiš strahu pred tem, da se ti bo nekdo posmehoval. Razumejo, ko drugi odpovejo in podpirajo, ko to potrebuješ. Tega z njimi ni bila deležna. 

  • Postaneš močnejši

Čeprav je bila zapustitev prijateljev težka in čustvena, je zaradi izkušnje postala močnejša. Več časa in energije je namenila tistim, ki jo zares podpirajo in ji stojijo ob strani. Zaradi njih je dosegla veliko in z njimi je postala veliko močnejša. 

Preberite še Kdo so empati in kaj morate vedeti, če ste eden od njih? ali pa Kako se sprostiti glede na svoje astrološko znamenje

Prirejeno po: Popsugar

Prispevek priredila: A. H. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri