ZATO vaš moški gleda (tudi) druge ženske

30. 1. 2023
Deli
ZATO vaš moški gleda (tudi) druge ženske (foto: Profimedia)
Profimedia

Ženske se pogosto sprašujejo, zakaj moški gledajo tudi druge ženske? Odgovorov na to vprašanje je več. Med drugim moški gledajo druge ženske, ker je v njihovi naravi, da pogledajo za privlačno žensko. 

Prav tako pa ima velik vpliv na to tudi celotna družba, predvsem s prikazovanjem žensk v medijih, na socialnih omrežjih in televiziji.  

Kateri so še drugi razlogi, da moški pogleda drugo žensko?

Moški možgani so tako naravnani

Za moškega je značilno, da gleda druge ženske, ker se že po človekovi naravi del moških možganov odzove na videz lepe ženske. Poleg tega so moški "lovci". Seveda, vse v mejah normale. Če je to, da nenehno opreza za drugimi ženskami in jih požira z očmi, njegova vsakodnevna navada, je to lahko le znak, da je ženskar.    

Ženske so lepe

Eden izmed glavnih razlogov, da moški gledajo druge ženske, je njihova lepa ženstvenost. Ne glede na to katerega spola ste, verjetno pogledate za nekom, ki je lepega videza in tako je tudi z vašim moškim. To ne bi smelo vplivati ​​na to, da se primerjate z drugim in da vas vaš moški ne ceni.  

Z vajinim odnosom nekaj škripa

Medtem ko si nekateri moški ne morejo pomagati, da bi preverjali in gledali ženske, drugi to počnejo namerno, ker je njihovo razmerje na trhlem robu in želijo na tak način dobiti pozornost ali pa si že iščejo novo žensko.   

Je radovedne narave

Eden izmed razlogov, da vaš moški kdaj pogleda za drugimi je tudi ta, da je radovedno bitje, kot mnogi izmed nas. Morda mu vzbudi določeno obnašanje ali stil oblačenja, določeno skrivnostnost in razliko od vsakodnevnega, kar v njem vzbudi radovednost.

Videz ženske kliče po pozornosti

Ali ne bi tudi vi pogledali osebe, ki je pomanjkljivo oblečena in nenavadnega videza? To, da je ženska pomanjkljivo oblečena, sicer ni izgovor, da jo moški več časa gleda, toda kljub temu bo ženska, ki je izzivalno oblečena, poskrbela, da bo vsak moški dlje strmel vanjo.  

Dolgočasi se med pogovorom

Za razliko od tega, kar morda mislite, moški včasih strmijo v druge ženske, ker se znajdejo v nezanimivih razpravah in si z gledanjem drugih krajšajo čas. To se pogosto dogaja, toda včasih je tanka meja med tem kdaj je gledanja preveč in prične to vplivati na odnos. Kaj je še sprejemljivo in kdaj je gledanja preveč, pa je odvisno od vsakega posameznega para.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ