Znanost ima 4 dokaze, zakaj naj bi poraščeni moški bolj privlačili ženske

Znanost ima 4 dokaze, zakaj naj bi poraščeni moški bolj privlačili ženske (foto: Profimedia) Profimedia
9. 9. 2015

Dolgi lasje, poraščena prsa, brki in brada. Kakšno je vaše mnenje o moški poraščenosti? Znanost pravi, da najlepša dekleta privlačijo najbolj kosmati moški. Zakaj? Pa poglejmo ...

1. Poraščeni moški imajo višji nivo testosterona

Poraščenost je povezana z nivojem testosterona, višji nivo testosterona pa pomeni večjo spolno slo in bojda tudi daljše življenjsko obdobje. Obenem so moški z višjim nivojem testosterona bolj samozavestni in, po besedah znanosti, celo bolj iskreni, imajo pa tudi več energije in optimizma. Dlačevje je očitno pravi vir sreče!

2. Poraščeni moški naj bi bili bolj inteligentni

Dr. Aikarakudy Alias, psihiater, ki je leta raziskoval povezave med telesno poraščenostjo in inteligenco, je ugotovil, da so poraščene prsi bolj pogoste med zdravniki in visoko izobraženimi moškimi. Inteligenca pa je vsekakor ženskam zelo privlačna - sploh, če pride odeta v belo doktorsko haljo.

3. Poraščeni moški naj bi bilo bolj zdravi

Študija, ki jo je opravil raziskovalec Michael Siva-Jothy razkriva, da se poraščeno telo lažje brani pred zajedavci in paraziti, ki lahko napadajo naše telo. Koliko teh se potika po današnjih urbanih okoljih nam ni znano, a dejstvo je, da so se na sveže pobritih pazduhah lačni paraziti lažje in hitreje zaredili, kot na poraščenih - obenem poraščeni moški takšne slepe potnike na svojem telesu tudi hitreje opazijo. Poraščenost naj bi zatorej bila tudi močno povezana z zdravjem moških.

4. Poraščeni moški so bolj ... moški?

Poraščenost, predvsem obrazna, ne namiguje le na boljšo plodnost moškega, temveč tudi na dominantnost in agresijo. Da je moški potemtakem bolj ... moški! Najbolj naj bi ženske privlačila srednja poraščenost po obrazu, polne brade pa naj bi dajale vtis, da je moški dober oče, ki bo varoval svojo družino in investiral v njeno prihodnost. 

Zanimivo - ženske naj bi poraščeni moški najbolj privlačili, ko so v plodni fazi menstrualnega ciklusa. 

"Obrazna poraščenost je prazgodovinski pojav,"  za Business Insider pravi znanstvenik in pisatelj Rik Myslewski, ki trdi, da je obrazna poraščenost pri moških že od nekdaj močan indikator odraščanja, spreminjanja dečka v moškega, pripravljenega, da ustvari družino.

In v vsem tem naj bi bila magična moč moške brade, te estetske karakteristike moških, ki - očitno - ženske zelo privlači. 

Kaj pa pravite vi? Moška poraščenost da ali ne?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri