Znanstveno podprti znaki, da ste zaljubljeni

Znanstveno podprti znaki, da ste zaljubljeni (foto: profimedia) profimedia
3. 4. 2018

Zaljubljenci naj bi gledali skozi rožnata očala, sanjarili sredi dneva in bili gluhi za ves preostali svet. Kaj pa o tem pravijo znanstveniki?

Čeprav zaljubljenosti ne moremo zgrabiti ali je videti, so se znanstveniki z nekaterimi raziskavami lotili potrjevanja znakov, ki kažejo, da ste v nekoga zares zagledani. Za začetek ne pozabite, da morate za srečno zvezo tudi v razmerju ostati neodvisna oseba. To storite tako:

  • ne zapostavite družabnega življenja
  • skrbite zase, za svoje zdravje in dobro počutje
  • odpravite se na izlet sami ali s prijatelji
  • ne zapostavite kariere, izobrazbe oziroma tistega, za kar si prizadevate
  • ne odpovejte se hobijem in stvarem, ki jih imate radi, tudi če jih morate početi sami
  • ne zanemarjajte videza samo zato, ker ste že našli drugo polovico.
Znanstveniki pravijo, da imajo zaljubljenci nekaj skupnih točk. Če se v njih prepoznate, se brez težav štejete mednje.

Ne iščete boljšega partnerja in ga ne primerjate z drugimi. Resnica je, da vezani in samski včasih (ne)hote pogledajo za osebo, ki jih fizično privlači. To ne pomeni, da ne ljubijo svojega partnerja ali da imajo težnje po nezvestobi. Razlika pa je v tem, ali to počnejo namerno in s tem iščejo potencialne osebe, ki bi jim omogočile boljše življenje, kot ga imajo trenutno. Če tega ne počnete, ste prepričani, da ste že našli pravo ljubezen in ne potrebujete nikogar drugega. To strokovnjaki štejejo kot znak zaljubljenosti.

Skušate skrbeti za drugo polovico in ji olajšati življenje. Področja na katerih se dobro izkažete, izkoriščate tudi za dobrobit partnerja. Vedno ste tu, ko vas potrebuje, podpirate ga pri vsem, za kar se odloči in vedno skušate pomagati s tem, kar znate. Ko skrbita drug za drugega in se podpirata, skupaj rasteta in ustvarjata dolgotrajno razmerje.

V družbi partnerja ali simpatije ste povsem pristni. Ničesar ne skrivate, pripravljeni ste priznati svoje najgloblje skrivnosti in pomanjkljivosti. Ni lahko, ampak želite, da vas druga polovica vidi čisto takšnega, kot ste. Odkritost vam je pomembna, saj hočete dati vedeti, da tudi vi drugo osebo sprejemate takšno, kot je. Dokazano je, da so partnerji, ki so drug do drugega povsem odkriti, bolj srečni od tistih, ki prekrivajo resnico ali si lažejo. Tudi nedolžna bela laž se hitro pretvori v večjo in škoduje razmerju.

Z vsakim intimnim trenutkom se čutite bolj povezane s partnerjem. Če se pogosto crkljata, ne pozabita na poljub, ko gresta od doma, sta redno spolno aktivna, se na sprehodu držita za roke in si izkazujeta druge nežnosti sta od glave do pet zaljubljena. Vsak dotik druge polovice povezujete z nečem lepim, kar pomeni, da se verjetno ne prepirata tako, da dvigata glas nad drugega, se odrivata ali skušata preprečiti dotik drugega. Vajino zvezo čaka svetla prihodnost.

Tvegate skupaj z vašim izbrancem ali izbranko. Ob tej osebi se počutite varno in stabilno, zato vam ni potrebno veliko razmišljati, ko vas prosi, da z njo stopite na tvegano pot. Ko sta nekaj časa odvisna drug od drugega, utrjujeta vez in krepita razmerje. Izkazujeta si tudi veliko mero zaupanja, ki je eden izmed temeljev srečnega odnosa. Na kratko: popolnoma sta si predana.

Preberite tudi: