5 nasvetov za več gibanja vaših otrok

5 nasvetov za več gibanja vaših otrok (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
21. 6. 2015 Promocijsko sporočilo

Prav vsi se zavedamo, da so malčki ves čas v 'pogonu' in kako pomembno je gibanje za njihov razvoj. Večkrat pa jih premami napredna tehnologija, ki jim ponuja velik izbor zabavnih iger in video vsebin.

1. Nakup hišnega ljubljenčka

Veliko otrok je več kot navdušenih nad malimi kosmatinci. V kolikor že nekaj časa planirate nakup psa, je sedaj vsekakor čas za to. Seveda pa se o tem prej pogovorite. Vsak pes zahteva redne sprehode v naravi, zato se lahko odpravite skupaj z otrokom. Če pa je že dovolj star in pes ni nevaren, ga lahko na prehode vodi tudi sam. Tako boste omogočili otroku dovolj gibanja skozi igro.

2. Zadajte jim naloge

Marsikatera punčka je navdušena nad pospravljanjem stanovanja, saj posnema svojo mati. Spodbudite jo pri teh dejanjih, ji kupite pripomočke – otroški sesalec, metla ali krpa, in ji zadajte naloge. Seveda pa je najpomembnejše, da se pri tem zabava.

3. Preživite dan v naravi

Športna vadba za otroke v naravi je vsekakor najboljša izbira. Izkoristite sončne in tople vikende za pobeg v naravo – gozd, travniki ali otroška igrišča. Na tak način boste tudi združili družino in skupaj boste preživeli čudovit dan.

4. Nov športni rekvizit ali oprema

Če je posebej navdušen nad kakšnim športom, mu kupite nov rekvizit ali opremo. S tem bo dobil motivacijo do gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

5. Pomembnost gibanja tudi v šoli

Zelo pomembno je, da se otroci gibajo tudi v šoli. Vendar na žalost marsikatera šola nima dovolj denarja, da bi omogočila prostore za igranje ali igrala.

S tem namenom je Citypark, največje nakupovalno središče, pred kratkim podaril simbolični bon 5.000,00 evrov za obnovo igrišča. S tem se bodo otroci več gibali in imeli več prostora za igro.

Na fotografiji: Ravnateljica OŠ Božidarja Jakca Nataša Krajnčan, direktor Cityparka Toni Pugelj in vodja Podružnične šole Hrušica Simona Ipavec Možek z otroki.