5. Repkov tek

25. 3. 2009

Vas vabimo na 5. Repkov tek, ki bo v nedeljo, 29. marca, ob 11. uri v parku Tivoli, za bazenom pri RadiuDur.

Že peto leto pripravljamo tek z namenom ljudi vzpodbuditi k rekreaciji in osveščati s problematiko, ki je zadnja leta vse bolj pereča: obnašanje psov in lastnikov na javnih površinah.

Prireditev pa ima tudi dobrodelno noto, saj namenimo vso zbrano štartnino za Društvo Repek, štirinožci bodo pomagali drugim štirinožcem v stiski.

Program:

  • najprej bodo odtekli vodniki iz Slovenskega kluba vodnikov vlečnih psov, ki bodo prikazali panogo Canicross – tek s psi na za to prilagojenih povodcih.
  • takoj za njimi pa bo štart teka z ali brez štirinožcev in tudi pohod po neprometnih poteh parka Tivoli. Dolžine bodo 2, 4 ali 6 km.

Po prihodu v cilj si boste lahko ogledali:

  • skupino za nastope ŠKD Krim, ki prikazala zanimive vaje poslušnosti, zabavne trikce in agility
  • DOGFRISBEE - freestyle disciplino bo prikazala s svojimi psi Maja Kokalj

Na prizorišču bodo prisotni tudi veterinarji iz Klinike Tristokosmatih, katere se bo lahko povprašate za nasvete, za rokav pa lahko pocukate tudi nas inštruktorje.

V ta namen smo naredili tudi zgibanko Tekač in pes, kako se obnašati, kadar med tekom srečamo psa in da bi se srečanje čim boljše izteklo.

Repkov tek so pripravili: Športno kinološko društvo Krim v sodelovanju s Tekaškim forumom, revijo LISA, radiem Dur in kliniko Tristokosmatih.