5 stvari, ki jih morate vedeti pred nakupom športne opreme

5 stvari, ki jih morate vedeti pred nakupom športne opreme (foto: Profimedia) Profimedia
11. 3. 2022 Promocijsko sporočilo

V poplavi izbire je lahko nakup novih športnih pripomočkov ali pa opreme pravi izziv. Za vas smo zbrali pet nasvetov, ki jih je pri tem vredno upoštevati.

1.      Imejte v mislih svoje športne cilje.

Ne glede na to, ali nakupujete športna oblačila, fitnes napravo ali druge pripomočke, je treba dobro poznati lastne želje in potrebe, v mislih pa ves čas imeti svoje športne cilje. Če kupujete napravo za domači fitnes in je vaš primarni cilj izguba odvečne maščobe, boste najverjetneje iskali kardio naprave, kot sta na primer tekalna steza ali sobno kolo. V primeru, da je vaš fokus na pridobivanju mišične mase, pa boste potrebovali proste uteži ali kako drugo napravo, ki omogoča trening za moč. Poleg ciljev in potreb je treba upoštevati tudi svoje zmožnosti, da bo kupljena oprema kar najbolj primerna za vas, in po potrebi premisliti o nakupu dodatnih pripomočkov.

2.      Raziščite ponudbo.

Ko veste, kaj potrebujete in kakšen je vaš osnovni cilj, se lahko lotite raziskovanja ponudbe. Najenostavnejši način za to je seveda uporaba spleta, ki vam omogoča, da kjerkoli in kadarkoli na hiter in enostaven način najdete podrobne informacije o izdelkih ter primerjate ponudnike med seboj.

Priljubljena spletna trgovina Shoppster, ki ponuja bogato izbiro izdelkov za šport in prosti čas, je še posebej znana po enostavni uporabniški izkušnji po meri kupca.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shoppster Slovenija (@shoppsterslovenija)

3.      Upoštevajte priporočila prijateljev in mnenja kupcev.

Pred nakupom se posvetujte s kakšnim od znancev ali prijateljev, ki že ima izkušnje z nakupovanjem podobne športne opreme. Če ne poznate nikogar takšnega, pa lahko v spletnih trgovinah pri vsakem izdelku praviloma pokukate v rubriko z mnenji kupcev, za podrobnejše informacije o izdelkih pa kontaktirate klicni center spletne trgovine.

4.      Podajte se na družbena omrežja.

Družbena omrežja so dandanes prava zakladnica informacij, ko gre za nakupovanje. Ker na njih preživimo precej časa, jim veliko pozornosti posvečajo tudi spletni trgovci. Tako so se pri Shoppsterju v zadnjem času popolnoma usmerili na komuniciranje prek družbenih omrežij. Na njihovem Facebook in Instagram kanalu vam izdelke ter njihovo uporabo na zanimiv način predstavlja prepoznavna druščina Shoppsterjevih voditeljev, med katerimi so nekdanji smučar Jure Košir, voditeljica Tanja Postružnik Koren in modna navdušenka Ula Furlan.

5.      Ne čakajte s telovadbo.

Nima smisla, da telovadbo odlagate vse do dne, ko bo kupljena športna oprema pri vas doma. Primerna oprema in pripomočki igrajo pomembno vlogo pri kakovosti vadbe, vendar pa vam sami po sebi ne bodo prinesli rezultatov. Treba je vzpostaviti vsakodnevno rutino gibanja, s čimer lahko začnete že danes.

Značke: shoppster