58. pohod Pot ob žici in Tek trojk

58. pohod Pot ob žici in Tek trojk (foto: Damjan K.) Damjan K.
10. 4. 2014

V začetku maja se bomo znova podali na pohod okoli Ljubljane.

Mestna občina Ljubljana in Timing Ljubljana bosta od 8. do 10. maja 2014 pripravila že 58. pohod Pot ob žici, športno-rekreativnih prireditev v spomin na osvoboditev Ljubljane.

Otvoritev prireditve

Prireditev bodo že tradicionalno otvorili otroci iz ljubljanskih vrtcev. Na Pot ob žici se bodo podali v četrtek, 8. maja.

V petek, 9.maja, se bo nadaljevalo s pohodi šolarjev iz osnovnih šol in dijakov srednjih šol, v soboto, 10. maja, pa bodo Pot zasedli ljubitelji pohodništva in tekači trojk.

Prireditev je namenjena vsem, najmlajšim, starejšim, manj ali bolje pripravljenim pohodnikom..., ki se zavedajo pomena zdravega načina življenja in želijo preživeti dan v dobri družbi, sproščenem vzdušju ter spoznati Ljubljano na nekoliko drugačen način, s tekaške ali pohodniške perspektive.

Predprijava ni potrebna

Vsak udeleženec se lahko od 6. ure dalje registrira na vhodnih kontrolnih točkah (Vič, Šiška, Bežigrad, Jarše, Polje, Fužine, Rudnik in Livada), kjer dobi kontrolni kartonček, s katerim potem pri nadaljnjih točkah zbira žige.

Cilji bodo odprti do 17. ure.

Vsak prehodi, kolikor želi, tisti, ki bodo prehodili celotno pot v dolžini 35 km, pa bodo dobili posebno kolajno.

Tek trojk

Sobotni del prireditve je Tek trojk na 12,5 ali 29 kilometrov v članski in veteranski kategoriji ter na 3 kilometre za osnovne in srednje šole.

Tek trojk želi spodbujati tekače k medsebojni pomoči in solidarnosti, zato mora trojka ves čas teči skupaj, v cilju pa velja čas tistega, ki zadnji preteče ciljno črto.


Prijave na tek trojk so možne na spletni strani www.pohod.si do 30. aprila.

Štartnine ni!

Zapore cest v času prireditve

V času prireditve so zaradi zapore cest in začasne prometne ureditve predvidene spremembe v prometu.

Informacije o zaporah - lokacijah terminih najdete na povezavi Začasna prometna ureditev v času prireditve.

Foto: Damjan K.