Bine Žalohar: "Včasih moraš ego tudi opustiti..."

Bine Žalohar: "Včasih moraš ego tudi opustiti..." (foto: Jan Pirnat) Jan Pirnat
10. 10. 2016

V novi prilogi Aktivni jesen 2016 nas je v svet adrenalina popeljal smučar prostega sloga in ekstremni športnik Bine Žalohar. 

Sicer najbolj poznan po svojih vragolijah na smučeh, jih med letom rad zamenja za surf, gorsko kolo, bmx, pohodne čevlje, se vrže s klifa ali aviona.

Odlomek iz intervjuja: 

"Sem le še en aktiven človek, ki mu tovrstne aktivnosti omogočajo, da živi v trenutku... Vedno razmišljam, kako bom stvar izpeljal in ne, kaj se lahko zgodi. Če razmišljaš samo o tem, kaj se ti lahko zgodi – potem ti sigurno ne bo uspelo, ker je v glavi preveč zavor. Moraš biti povsem osredotočen in verjeti, ne moraš pa iti vedno z glavo skozi zid. Ob najlepših trenutkih me je tudi najbolj strah. Vendar verjamem v svoje znanje in sposobnosti, tekom let sem se strah naučil obvladati do te mere, da mi pomaga pri odločitvah. Ves čas si želiš več, skušaš ujeti največji val ali iti na najvišjo goro. Na tej poti pride do zelo lepih trenutkov in spominov, lahko pa se konča tudi klavrno. Včasih moraš ego tudi opustiti..." 

Fotografije: Jan Pirnat in Chris Wellhausen

Celoten intervju si lahko preberete v prilogi Aktivni, ki jo v tem tednu najdete v revijah Cosmopolitan in Story (do srede 12.10.2016).