Matej Cesak - čudežni deček na motorju

Matej Cesak - čudežni deček na motorju (foto: Promocijski material | Masters of Dirt) Promocijski material | Masters of Dirt
12. 3. 2013

Matej Cesak je zares čudežni deček. Najmlajši član freestyle frikov, ki bodo prvega aprila obiskali Ljubljano, s svojimi vratolomnimi triki vzame dih tudi najbolj ravnodušnim.

Začelo se je pri dveh letih

Takrat se je prvič povzpel na kolo brez pedalov in poskušal izvesti trike. Starši so mu iz varnostnih razlogov in strahu pred poškodbami poveznili na glavo čelado in kot pravi sam, je ni več snel.

Danes s svojim FMX jeklenim konjičkom KTM 85th izvaja nepozabne akcije, skoke in obrate visoko nad tlemi.

Ljubezen do jeklenih zveri

Ljubezen do motorjev mu je vcepil oče, ki ga je že kot dojenčka prevažal na svojem Enduro motorju. S petimi leti je Matej zajahal KTM 50ccm motor in od takrat so jeklene zveri njegov najljubši hobi.

Naj gre za tekmovanje ali zgolj trening, Matěj Česák že od nekdaj najraje skače s svojim jeklenim konjičkom in uživa pri izvajanju vratolomnih trikov.

Pri petih je spoznal FMX legendo Petra Pilata, ki ga je naučil preprostih trikov - skočiti na mizo z motorjem, pri 8 pa je že kazal svoje trike na FMX rampah.

Njegov talent in neizmerno voljo so opazili tudi fantje pri MotoXzone, ki veljajo za ustanovitelje FMX športnih disciplin na Češkem.

Izvajanje vratolomnih trikov s freestyle motokrosom je postalo njegovo življenje, kljub poškodbam, ki ga ne ustavijo, kvečjemu le podžgejo željo po napredku. Čim se rane zacelijo se takoj povzpne na motor in nadaljuje z učenjem.

Češki fenomen, se tako lahko pri svojih rosnih trinajstih pohvali s številnimi dosežki. Med njimi tudi z drugim mestom na državnem MX prvenstvu do 50ccm že pri osmih letih in rednim članstvom na FMX gladiatorskih igrah v Pragi.

Njegov talent in neizmerno voljo do motorističnega športa so opazili tudi člani karavane Masters of Dirt ter mu odstopili mesto zabavljača svetovnih množic.

Če se želite prepričati česa novega se je najstnik naučil, se mu pridružite na adrenalinski injekciji, ki je ljubitelji ekstremnih športov ne smejo zamuditi.

Masters of Dirt ponovno v Ljubljani!

Že tako neverjetna predstava je v leto 2013 stopila s prenovljenim šovom, ki je požel velik uspeh na krstni izvedbi v slovitem Dubaju.

Masters of Dirt: The Next Level se ponaša s prenovljenim poligonom, novimi skoki in še bolj vratolomnimi triki, svežim glasbenim programom ter tehnično dovršenimi posebnimi efekti.

Ljubljanski Center Stožice bo tako na prvi aprilski dan priča vroči avanturi, polni zabavnih in športnih presežkov, kakršnih slovenska javnost še ni doživela!

Nepozabne akcije, skoki in obrati visoko nad tlemi, ki jih s svojimi dvo- ali štiri- kolesniki izvajajo najboljši ekstremni športniki, ob spremljavi dovršene pirotehnične in plesne animacije ustvarjajo edinstveno predstavo, ki navdušuje adrenalinske odvisneže po vsem svetu.

Vstopnice so na voljo na eventim.si.

Foto mastersofdirt.com