Mladi upi 2018: Spoznajte kajakašico in kanuistko Evo Alino Hočevar

Mladi upi 2018: Spoznajte kajakašico in kanuistko Evo Alino Hočevar (foto: Mateja Jordovič Potočnik) Mateja Jordovič Potočnik
30. 3. 2019

V veslanje se je Eva Alina zaljubila takoj, ko se je med poletnimi počitnicami v drugem razredu osnovne šole usedla v kajak. Navdušuje se nad občutkom plesanja čolna na vodi, uživa pa v vodi, naravi in adrenalinu.

Lanska sezona je bila njena najbolj uspešna do sedaj, saj je na največjih tekmovanjih osvojila sedem medalj. Je aktualna mladinska svetovna prvakinja v slalomu in evropska podprvakinja v kajak slalomu. V prihodnje si želi uvrstitev na članska svetovna prvenstva in osvojitev medalje na olimpijskih igrah.

Več o finalistki Mladih upov 2018, ki jih te dni predstavlja zavod Vse bo v redu Zavarovalnice Triglav, si preberite in poglejte v članku TUKAJ!

V začetku aprila, ko bomo predstavili vse finalistke in finaliste, bo strokovna komisija izbrala najmanj šest prejemnikov enoletne finančne pomoči. Eno/enega pa bo izbralo občinstvo prek spletnega glasovanja na www.mladi-upi.si.