Oviratlon Pokljuka 2015 - prijave še do 19. junija!

Oviratlon Pokljuka 2015 - prijave še do 19. junija! (foto: Polona Avanzo, Veronika Savnik, Damjan Končar, Klemen Brumec) Polona Avanzo, Veronika Savnik, Damjan Končar, Klemen Brumec
15. 6. 2015

19. junija se zaključi zbiranje prijav za vrhunec letošnje oviratlon sezone, ki bo na sedaj za oviratlonce že povsem domačem terenu v osrčju pokljuških gozdov 4. julija. Organizatorji v teh dneh opravljajo še zadnja testiranja ovir - pričakujete lahko tri več in vsaj pet povsem novih.

Na Pokljuki največ ovir doslej

Z rastjo udeležbe rastejo tudi ovire. Organizatorji svoje ideje, s katerimi bodo presenetili oviratlonce, tako kot vselej tudi letos spretno skrivajo. Pomemben element osebnega izziva, kot je oviratlon, so namreč tudi presenečenja, ki poskrbijo, da se udeleženci preizkusijo, kako se znajdejo v povsem neznanih in nepredvidljivih okoliščinah.

Razkrivajo pa, da je v teh dneh njihova razvojna ekipa še posebej zavzeta, saj snuje še zadnje podrobnosti novih, nadgrajuje pa tudi nekatere že preizkušene ovire, ki so se na prejšnjih izzivih še posebej dobro obnesle.

Dokaz, da ekipi oviratlon idej ne manjka, je vsakoletna rast števila ovir: na prvem oviratlonu leta 2012 jih je bilo na progi 14, naslednje leto 17, lani že 20, letos pa bo oviratlonce pričakalo vsaj 22 izzivov.

Z medsebojno pomočjo so vse ovire premagljive

In kako se oviratlona lotiti? Predvsem brez strahu, pogumno in v timskem duhu, saj so prav vse ovire premagljive, še posebej, če si bodo oviratlonke in oviratlonci med sabo pomagali. Sicer je zelo pomembno, da se oviratlonci soočijo z lastnimi strahovi in na ta način prestavljajo meje svojih fizičnih in psihičnih sposobnosti, vendar pri tem velja pravilo, da je namen oviratlona tudi sprostitev, zabava in druženje.

In še nečesa ne gre pozabiti: pri oviratlonu čas ni pomemben in ura ne bo nikomur nadležno tiktakala, zato se bodo lahko oviratlonci še toliko bolj prepustili užitkom, adrenalinu in enkratnim doživetjem.

Oviratlon znova z dobrodelno noto

S takšnim konceptom športnega udejstvovanja, ki daje velik poudarek medsebojni pomoči in solidarnosti, želijo oviratlonci spomniti, da tudi sicer v življenju največ štejejo vrednote, kot so sodelovanje, nesebična pomoč, prijateljstvo in skupinski duh, saj je na ta način premagovanje vsakodnevnih izzivov veliko lažje.

Da bi te vrednote še bolj spodbujali, bo Športno društvo Oviratlon tudi letos en evro od vsake prijavnine podarilo otrokom, ki so na rehabilitaciji v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu RS Soča. URI – Soča bo zbrana sredstva namenila za nakup pripomočkov za delovno terapijo in senzomotorično integracijo.

Na Oviratlon Pokljuka 2015 se je mogoče do petka, 19. junija, prijaviti preko spletne strani www.oviratlon.si, in sicer v dveh kategorijah:

  • ekipe: družba prijateljev, sodelavcev lahko sestavi svojo ekipo, si izmisli izvirno ime in se skupaj poda oviram na proti, ali
  • posamezniki: v tem primeru se bo udeleženec na progo podal sam, kar pa ne pomeni, da z oviratlonci in oviratlonkami na progi ne bo mogel sodelovati oz. si pomagati.

Prijavnina znaša 30 EUR, več informacij pa je na voljo na Oviratlon spletni strani.

Značke: oviratlon

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri