Z gora do jezera: Otvoritev najdaljše sklenjene kolesarske proge za spust (flow trail) v Evropi

5. 8. 2019 Promocijsko sporočilo

Julija so v prelepem Bad Kleinkirchheimu v Avstriji, nedaleč od naše meje, odprli najdaljšo flow trail kolesarsko progo v Evropi.

Iz Ljubljane je do Avstrijske občine Bad Kleinkirchheim v zvezni deželi Koroški manj kot dve uri vožnje. Območje nam je bolj znano po smučiščih, igriščih za golf ter znamenitih termah. Ker pa je zanimanja za gorsko kolesarjenje vedno več, imajo tam urejenih in legaliziranih kar nekaj gorskih kolesarskih poti. Tako bodo sedaj po več letnem načrtovanja in letu gradnje julija odprli najdaljšo flow trail kolesarsko pot v Evropi. Naložba je vredna približno miljon evrov. Do izhodišča na višini 2,055 m se lahko pripeljete z gondolo, nato pa se lahko s kolesom spustite v 15.9 km oddaljeno dolino na višino 968 m.

Najdaljša flow trail kolesarska proga je namenjena tako začetnikom kot tudi boljšim profesionalnim kolesarjem. Kot pove že ime (flow trail), je kar se da tekoča. Pot je posuta in utrjena z gramozom in ima v povprečju 8% naklon. Spust vsebuje ogromno zavojov v bandah, dropov, varnih skokov, bumpsov in rollerje. Ker je proga tako dolga (15.9 km), ima več postajališč, kjer si lahko ob pogledih na prelep gorski svet spočijete roke in oči. Spust po njej lahko kombinirate tudi z ostalimi kolesarskimi potmi.

Po končanem kolesarjenju se boste lahko v v Bad Kleinkirchheimu sprostili v Termah Römerbad, v družinskem zdravstveno-termalnem centeru St. Kathrein ali ob slikovitem jezeru Brennsee, v katerem se voda poleti segreje do temperatur prijetnih za kopanje in druge vodne aktivnosti. Tako da če vam ni do celodnevnega ležanja na plaži, boste tu našli prave aktivne počitnice.