Z vejk desko v hribe!

Z vejk desko v hribe! (foto: Peter Fettich) Peter Fettich
3. 9. 2012 Promocijsko sporočilo

Sončno vreme in vročina sta zadnjo soboto v avgustu na vrh Krvavca pritegnila množico ljudi, ki so si prišli ogledat prvi »mountain wake jam« (MWJ). Gorska kulisa in pogled v dolino sta navdušila tako gledalce kot tekmovalce, ki so v redkem gorskem zraku izvajali akrobacije.

Z vejk desko v hribe

Vejkanje ali deskanje na vodi, so organizatorji postavili v nenavadno okolje, saj je bilo prizorišče tega dogodka akumulacijsko jezero na vrhu Zvoha, na višini 1.971 metrov nadmorske višine.

Tekmovanja se je udeležilo dobrih 30 tekmovalcev, ki so se pomerili v različnih kategorijah. Naš najboljši deskar na vodi Robert Pokovec je v moški kategoriji zasedel 2. mesto, takoj za prvouvrščenim avstrijcem Patrickom Webrom. Tretje mesto je zasedel Miha Flajs.

Pri ženskah je 1. mesto zasedla Naja Puhan, 2. mesto Urška Ojsteršek. V kategoriji wakeskate je 1. Mesto zasedel Matic Flajs, takoj za njim se je uvrstil Robi Petan.

Sojenje je temeljilo na principu »riders choice«. To pomeni, da so se tekmovalci ocenjevali med seboj. Po tekmovanju so prišli na vrsto amaterji in SUP-arji (Stand-Up Paddle).

In prav vsi so bili deležni odličnih nagrad.

Na MWJ je dogajalo

Poletno vročino je tekmovalcem in obiskovalcem pomagala premagati voda v akumulacijskem jezeru, ki je imela osvežujočih 17 stopinj. Za dobro vzdušje in animacijo obiskovalcev so poskrbeli DJ-i in nagradne igre.

Zadnji vikend pred šolo so izkoristili tudi mlajši vejkarji, ki so prav tako pokazali svojo drznost in norost.

Dostop na prizorišče je bil v primerjavi z drugimi lokacijami za tovrstne dejavnosti nekoliko edinstven, saj večina obiskovalcev ni vajena vožnje z sedežnico in gondolo v poletnem času, poleg tega pa je zadnji del poti vseboval vožnjo s terenskimi vozili. Tisti največji športni navdušenci pa so se odpravili na vrh Zvoha kar peš.

Obiskovalci, tekmovalci in ostali naključni mimoidoči so uživali v spektaklu, ki je bil nekaj posebnega tudi v svetovnem merilu, zato drugo leto pričakujemo še večji, boljši in zabavnejši MWJ.

Mountain Wake Jam na Krvavcu

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri