Aktivne športne počitnice: Naj otroci pozabijo na računalnik in preživijo cel dan v naravi!

Aktivne športne počitnice: Naj otroci pozabijo na računalnik in preživijo cel dan v naravi! (foto: profimedia) profimedia
6. 6. 2018

Aktivni športni tabori se v Šenčurju izvajajo že 14. leto zapored. Tudi letos vabijo otroke, da se jim pridružijo na zabavnem, igrivem, brezskrbnem in varnem športnem tednu v družbi svojih sovrstnikov. 

Zakaj bi morali otroci preživeti več časa v naravi? 

Tako kot imajo otroci danes pravico dostopa do interneta, imajo tudi pravico dostopa do narave in brezskrbne igre ter gibanja. Zakaj? Ker je povezava z naravo del njihove človeškosti. S povečanjem tehnološke odvisnosti se veča nepovezanost z naravo, ki škoduje našim otrok bolj, kot si mislimo.

Študije po celem svetu so že mnogokrat dokazale, da se s časom preživetim v naravi povečajo sposobnosti učenja, pozornosti, kreativnosti in produktivnosti ter zmožnost za reševanje problemov. Raziskovalci so ugotovili, da samo ena ura preživeta v naravi izboljša spomin in pozornost otrok za kar 20 odstotkov. Šole, ki omogočajo otrokom čas v naravi, so občutno opazile, kako so otroci bolje delovali med poukom.

Tekanje, plezanje, skakanje po travniku ugodno vpliva na njihove motorične sposobnosti, ravnotežje, gibljivost, preprečujejo debelost ter krepi imunski sistem. Gibanje pa pri otrocih postane naravna navada in ne nekaj, za kar bi se morali kasneje v življenju zavestno truditi.

Otroci, ki se igrajo v naravnem in zelenem okolju so tudi manj zaskrbljeni, agresivni, jezni in depresivni kot tisti, ki se igrajo v urbanem okolju. Izpostavljenost naravnim okoljem tudi povzroči, da bolj cenijo odnose, medsebojno sodelovanje in poglobijo povezavo z družino. Učijo se iz izkustva. Hkrati pa se v otrocih gradi interes za okolje, odgovornost ter skrb zanj. 

Vprašajte se, kaj so vaši najbolj dragoceni spomini iz otroštva?

Verjetno vas bo bolj malo odgovorilo, da gre za čas preživet za štirimi stenami. Običajno se spominjamo iger zunaj v naravi. Se bodo današnji otroci spominjali nepozabnih dni preživetih za računalnikom? 

NK ŠENČUR v sodelovanju z ŠD NARAVNOST in NO1 AKADEMIJA ZA VRATARJE v športnem parku Šenčur in na letnem bazenu v Kranju lahko vašemu otroku ponudi zabaven, igriv, brezskrben in varen športni teden v družbi njegovih sovrstnikov, saj je navsezadnje razigran in razposajen otrok naše in vaše zadovoljstvo.

1. termin od 25.6. (ponedeljek) do 29.6. 2018 (petek)
2. termin od 27.8. (ponedeljek) do 31.8. 2018 (petek)

Poletne Športne počitnice so namenjene otrokom od 5-12 leta starosti. Naše druženje se bo pričelo vsak dan od 7.30 do 9:00 in vse do 16.30 ure. Vsem prijavljenim bomo s pestrim programom naredili zabavne in kar se da zanimive počitnice. Otroke oddate in poberete v športnem parku Šenčur!

Vaše otroke čaka prijetna in varna zabava ter dobra družba. Programa sta zasnovana tako za deklice kot za dečke.

1.  Nogometni program + program za vratarje

V sodelovanju z eno izmed najboljših šol za nogometne vratarje NO1 AKADEMIJA ZA VRATARJE prvič letos ponujamo deljen tabor, tako za nogometaše, kot tudi nogometne vratarje.

Nogometni program bo potekal kot vsa leta:

 • nogomet
 • nogomet na mivki
 • nogometno tekmovanje
 • plavanje na Kranjskem bazenu
 • Popoldansko plavanje na Kranjskem bazenu, piknik za reko Kokro
 • Kolesarjenje, SUP-anje, plezanje, Motocross

Za brezskrbno uživanje bodo otroci potrebovali športno opremo : kratko majico in hlače, 2-para nogavic, kopačke ali športne copate, kopalno brisačo,kremo za sončenje. OBVEZNO NAJ S SEBOJ PRINESEJO SVOJO ŽOGO.

Vse informacije (tudi informacije o načinu plačila) dobite pri MITJI ROZMANU (GSM: 040 415 747). Vse informacije glede vratarjev: ANDREJ TROHA (GSM: 040 212 124) 

2.  Športno aktivni program

Športno aktivni program bo prilagojen za deklice in dečke od 5-12 leta starosti, kateri bi radi preživeli poučno in zabavno športno obarvan  teden. Mladi športniki bodo skozi igro spoznali različne športe se pri tem zabavali, ob enem pa pozabili na sodobno tehniko in preživeli cel dan v naravi.

Ves teden se bodo otroci spoznali z naslednjimi športi:

 • Kolesarjenje
 • Rolanje
 • Atletika
 • Igre z žogo (ciljanje muhic, med dvema ognjema, itd.)
 • Nogomet
 • Rokomet
 • Košarka
 • Plezanje
 • Odbojka na mivki itd.
 • Jahanje
 • Motocross za katerega bo poskrbel Myteammotocross
 • SUP za katerega bo poskrbel Bananaway 
 • Planinske urice (skriti zaklad, spoznavanje planinarjenja)


V popoldanskem času odidemo na Kranjski bazen, piknik za reko Kokro ali na SUP-anje.

Za brezskrbno uživanje bodo otroci potrebovali športno opremo (rolarje, kolo, kratko majico in hlače, 2 para nogavic, športne copate, kopalno brisačo, pokrivalo, sončna očala in kremo za sončenje).

CENA nogometnega in športno aktivnega programa:

120 EUR (180€ skupaj, če sta iz iste družine dva, tretji je gratis) - cena vključuje 5 dnevne počitnice, prevoz in obisk bazena v Kranju, kolesarjenje, plezanje, jahanje, SUP-anje, rolanje, planinske urice, kosilo, pijača, malica, športni rekviziti, trenerje).

Otroci se lahko udeležijo kateri koli dan aktivnih počitnic, cena posameznega dneva je 30€.

Prijava

Prijavite se preko SMS sporočila na telefonsko številko 040 415 747. SMS naj vsebuje sledeče podatke:

Lokacija in program: _____ Ime in priimek:______Datum rojstva:______Termin:___________

Sponzorji počitnic so: Bananaway, Myteammotocross, NK Šenčur, KK Šenčur, Tinex. 

Foto utrinke iz prejšnjih let najdete tukaj.