25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Aktivni jesenski vikend

Aktivni jesenski vikend (foto: Arhiv www.dolina-soce.com) Arhiv www.dolina-soce.com
20. 9. 2012

Čas, ko se narava odene v čudovite barvne odtenke, je za številne najlepši v letu. Privoščite si čim več užitkov v njej in izkoristite možnosti gibanja na lasten pogon. Aktivni.si vas tokrat vabi na zanimive dogodke, povezane z jesenjo, ki nam že trka na vrata.

Festival pohodništva 2012

Recimo z obiskom Posočja, kjer v naslednjih dveh tednih pripravljajo pohodno odkrivanje tamkajšnjih lepot narave in spomenikov preteklosti.

Na Festivalu pohodništva pripravljajo kar 24 vodenih pohodnih izletov, zraven pa še oglede razstav, muzejev, obisk predavanj, pokušine, ob festivalu pa bo potekal tudi fotografski natečaj.

Za začetek bo ta petek Matevž Lenarčič v Kobaridu predstavil svoj polet z ultralahkim letalom okrog sveta prek vseh celin, vseh oceanov, čez Aconcaguo in Mt. Everest.

Informacije: www.dolina-soce.com.

Dnevi pohodništva v Bohinju

Aktivno boste ista dva tedna lahko preživeli tudi v Bohinju in na Dnevih pohodništva imeli možnost izbire med več kot 30 pohodi in drugimi rekreativnimi dejavnostmi, ki so razdeljene na rekreativno-turistične, rekreativno-tekmovalne in kulturno-družabne.

V soboto začenjajo s tekom od Ukanca na Vogel in s pohodom ob nabiranju divjeraslih rastlin v Bohinjski Bistrici.

Informacije: www.bohinj.si.

Jesenski pohod okoli glavnega mesta

Svoj Dan pohodništva pa pripravljajo tudi Ljubljančani, ki le na soboto, 22. septembra, vabijo na jesenski pohod okoli glavnega mesta.

Ta je, v nasprotju s spomladanskimi, najbolj množična rekreativna prireditev pri nas, manj znana in seveda precej slabše obiskana. A število pohodnikov, ki želijo septembra prehoditi del poti ali naenkrat vseh 35 kilometrov okoli mesta, je iz leta v leto več. Zagotovo jih bo precej tudi v soboto, ko bosta startni mesti postavljeni pri bajerju v Kosezah in pri Fužinskem mostu.

Informacije: www.szlj.si.

Svetovni dan srca

Omenjamo in vabimo vas še na aktivno praznovanje svetovnega dneva srca, ki bo 29. septembra in bo potekal pod geslom En svet, en dom, eno srce, poudarek pa bo na ženskah in otrocih, skrbi za zdravje in zdravo srce, predvsem v družini.

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije bo na zadnjo septembrsko soboto v BTC-ju pripravilo meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja v krvi, snemanje EKG, zdravstveno vzgojno svetovanje, v nedeljo pa še tradicionalna pohoda na Šmarno goro in Rožnik ter tudi tam različne meritve in zdravstvene posvete z zdravniki.

Informacije: www.zasrce.si.

Foto: arhiv dolina-soce.com.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri