Alenka Košir: "Treba si je vzeti čas zase."

Alenka Košir: "Treba si je vzeti čas zase." (foto: Arhiv revije Lea) Arhiv revije Lea
23. 11. 2014

Alenka Košir je športnica po duši in tudi po izobrazbi, zato je vse svoje znanje o gibanju združila v svojem treningu VIIT, ki ima v Sloveniji vse več oboževalcev. Poleg tega pa velik pomen pripisuje uravnoteženi prehrani in pravi, da lahko pripravimo tudi zdrave sladke dobrote.

Alenka je prejšnji mesec že drugo leto zapored organizirala Vikend zate, kjer se njene vadeče in tiste, ki se z VIIT (vodeni interdisciplinarni intenzivni trening) srečajo prvič, družijo, se razvajajo na različnih tretmajih in se udeležijo predavanj.

"Včasih si je treba vzeti čas samo zase. Verjamem in vem, da so ženske, ki znajo poskrbeti zase, srečnejše, lepše in polne energije ter veliko lažje opravljajo najrazličnejše vloge v življenju," je prepričana Alenka.

In prav zato je Vikend zate organizirala tudi letos.

Po treningu sledilo razvajanje

Poleg treningov je Alenka pripravila še predavanje o gibanju in pravilni drži, kar sama kot nekdanja ritmična gimnastičarka in manekenka obvlada, pa predavanje o prehrani, seveda s premierno predstavitvijo Knjižice receptov 2, učenje pravilnega ličenja z umetnico ličenja ... Za protiutež pa so bila dekleta deležna še razvajanja v savnah, termalnih bazenih, kopelih, uživanja v wellness in kozmetičnih tretmajih ter nepozabnega druženja.

Ob vprašanju, kdaj si tak vikend privošči zase, pa se le nasmehne in doda, da je vesela, da je njena služba obenem tudi način življenja, ki ga je vajena že od malih nog, saj je trenirala ritmično gimnastiko in ji je zato šport zelo blizu. Zelo zgodaj in rada pa je tudi kuhala, za kar ima zasluge njena mama Romana, ki ji je Knjižica receptov 2 tudi posvečena. Zato je pravzaprav prav vsak dan njen in dan njenih treh otrok ter moža Jureta.

Preverite nekaj Alenkinih receptov iz 1. knjižice receptov: Zdrave in hitro pripravljene jedi za fit postavo

Zagovornica proteinskih praškov

Alenka se je odločila, da med svoje recepte v knjigo uvrsti tudi pripravo domače različice čokolešnika, saj je prepričana, da je veliko bolj zdrava kot tisti kupljen.

"Ko smo ravno pri čokolešniku, bi rada povedala še nekaj o proteinskih 'praških', kot jim pravijo nekateri. Velikokrat jih ljudje označijo za nekaj negativnega, za nekaj v prahu, obenem pa se niti zavedajo ne, da ima veliko 'praškov', ki jih dajejo svojim otrokom, recimo žitne in čokoladne kaše, zagotovo več nezdravih snovi kot proteini. Proteini so namreč le angleški izraz za beljakovine, sirotkin prah pa je stranski proizvod pri izdelavi skute in prav sirotka oziroma sirotkin prah so najbolj prečiščene beljakovine, v katerih je v primerjavi s temi različnimi kašicami veliko več zdravih snovi in predvsem nič dodanega sladkorja ter umetnih barvil. Seveda pa moramo izbrati kakovostne sirotkine beljakovine oziroma 'whey'."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri