Bianca Andreescu - Kanadčanka romunskih korenin, ki je zmagala Odprto prvenstvo ZDA v tenisu

Bianca Andreescu - Kanadčanka romunskih korenin, ki je zmagala Odprto prvenstvo ZDA v tenisu (foto: Profimedia) Profimedia
9. 9. 2019

Bianca Vanessa Andreescu je presenetljiva zmagovalka Odprtega prvenstva ZDA. V finalu je Kanadčanka, rojena leta 2000, premagala Sereno Williams s 6:3 in 7:5.

19-letna Andreescujeva, ki igra zelo raznovrsten in zanimiv tenis, je glavno odkritje letošnje sezone.

Marca je začela svoj letošnji pohod - zmagala je v Indian Wellsu, pred tremi tedni pa še v Torontu po predaji Serene Williams zaradi bolečin v hrbtu v finalu. Oktobra lani je bila Bianca 243. na WTA lestvici, zdaj bo zasedla 5. mesto. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Two gracious champions. What a day. #WomenWorthWatching

A post shared by US Open (@usopen) on

Najstnica se je rodila 16. junija 2000 v mestu Mississauga v kanadski provinci Ontario, kamor sta se starša iz Romunije preselila leta 1994.

Oče Nicu Andreescu je po poklicu inženir in v Kanadi so mu ponudili delo, kmalu po njegovi diplomi na univerzi v Brasovu. Mama je kasneje dobila odlično službo v  Torontu v Global Maxfin Investments Inc..

Družina se je nato ponovno preselila v Romunijo, kjer je Bianca pri sedmih letih tudi začela igrati tenis.

No, Andreescuji so se nato vrnili nazaj v Kanado, kjer je Bianca kmalu postala del najboljših pinorjev in mladincev v državi. V otroštvu je bila velika navijačica Kim Clijsters, kasneje pa tudi Simone Halep in sester Williams.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🦁🦁🦁🦁Queen B with the winners trophy😍🦁❤️ @biancaandreescu_ soo many congrats🙏🏽❤️

A post shared by Bianca Vanessa Andreescu (@biancaandreescu_fans) on

Bianca, ki jo vsi kličejo Bibi, sedaj živi v Torontu, svoje drugo ime Vanessa, pa je dobila po pevki Vanessi Williams.

Mama jo je že pri 12-ih letih naučila meditacije in športnica pravi, da je to zagotovo prednost, ko se mora zbrati sredi stresnih situacij na igrišču.