Kickboxar Žiga Pečnik: “S tem naslovom so poplačani vsi treningi.” (Večer za zmage, dvorana Tabor, Maribor)

Večer za zmage - zmagovalec Žiga Pečnik (foto: Igor Napast) Igor Napast
4. 12. 2022

Neverjetno! Žiga Pečnik iz Ruš pod Mariborskim Pohorjem je v mariborski dvorani Tabor pokazal, iz kakšnega testa je.  Osvojil je naslov svetovnega prvaka v borilni veščini K1 Wako Pro v kategoriji D 71,8 kg, in to proti Italijanu Alessiju Zeloniju  (PSSST! Čisto na koncu članka se skriva PRESENEČENJE!)

S tem je nasledil lanskoletnega prvaka, Bolgara Atanasa Božilova. Hkrati je dosegel svoj revanš iz letošnjega svetovnega prvenstva v Birminghamu, ko je bil Alessio Zeloni za malenkost boljši od njega. Publika v dvorani Tabor je bila navdušena, in mi seveda prav tako. Za vse, ki tekme niste mogli obiskati, smo pripravili kratek članek o tej vrhunski borbi in vsem, kar je pripomoglo k tokratni zmagi Žige Pečnika.

 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Žiga Pečnik (@ziga.pecnik)

 

Zmagovalna Pečnikova miselnost pred borbo v ringu

Dvoboj med zmagovalcem Žigo Pečnikom in njegovim nasprotnikom Alessiem Zelonijem je bil izjemno napet. Že  pred tekmo je Pečnik povedal:

“in predvsem želim predstaviti visoki nivo kickboksa” in še: “imam danes priložnost revanširat ta poraz”. 

Dodal je še: “Moja želja danes je res to, da pokažem vse, kar znam, da pokažem kvaliteten kickbox publiki, da bodo videli tudi, na kakem nivoju to počnem in da če pokažem vse, kar znam, zmaga temu primerno sledi. V primeru, da je nasprotnik boljši, je pač boljši, potem imam pač na čem delat.”

Podobno se tudi drugi slovenski športniki, med njimi tudi Elizabeta Molnar (prva ženska karateistka, ki je Sloveniji prinesla kolajno na svetovnem prvenstvu) zaveda pomembnosti dobre mentalne pripravljenosti in visoke osredotočenosti na treninge in tekmovanja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Žiga Pečnik (@ziga.pecnik)

Par besed več o sami tekmi

Sprva je zgledalo, kot da bo tudi tokratna zmaga pripadla Italijanu, saj je zaradi njegovega daljšega dosega po prvi rundi nesporno vodil, toda Žiga Pečnik je bil tokrat zanj premočan nasprotnik. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Žiga Pečnik (@ziga.pecnik)

A zmaga ni vse.  Kakšno je Pečnikovo sporočilo vsem nam?

O tem, kako zelo napet dvoboj je bil, pričajo tudi sodniške ocene: dva sodnika sta bolje ocenila Pečnika, z ocenami 49:48 in 49:47, eden pa Italijana, Alessandra Zelotija, z oceno 49:48. Še bolj slikovito vznemirljivost dvoboja opiše Pečnik, ko pravi: 

"Vse me boli, a to je zdaj sladka bolečina. Prejel sem veliko več udarcev, kot sem si jih želel. Borba je bila zelo težka, kar sem pričakoval. S tem naslovom so poplačani vsi treningi." 

Najvažnejše sporočilo

“Edino sporočilo je trdo delo in nikoli ne smeš obupat. Včasih se zdi malček že, da ni več poti, pa se še da stisnit.” 

Pika na i Večeru za zmage je bil dobrodelni namen

Nekdanji vrhunski borec in vodja slovenske olimpijske reprezentance, Tomaž Barada, je kot organizator tekmovanja, prvenstvo  posvetil zbiranju sredstev za Fundacijo Miroslava Cerarja, z namenom, da pomaga športnikom iz socialno šibkejših okolij. Pri tem so ga podprli tudi šampioni slovenskega športa:

  • Janja Garnbret
  • Kristjan Čeh
  • Marcos Tavares
  • Dejan Zavec
  • Benjamin Savšek
  • in Miroslav Cerar

Obiskovalci so se lahko z njimi fotografirali, prav tako pa so ti heroji slovenskega športa na prvenstvu podaljevali pokale. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tomaž Barada (@tomaz.barada)

V okviru Fundacije Miroslava Cerarja dražba še poteka. Za rokavice prvaka, Žiga Pečnika so že takoj po tekmi zbrali malo manj kot 5600 evrov, Fundacijo pa podpirajo tudi Tina Maze, nekdanja vrhunska smučarka, Primož Roglič in številni drugi podporniki (podprete jo lahko tudi vi). Prepričani smo, da bodo tako pomagali vsem še neizbrušenim kristalom, mladim slovenskim upom, ki za zdaj lahko o razvoju svojega talenta le sanjajo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tomaž Barada (@tomaz.barada)

Presenečenje za bralce - razkrito!

Ob iztekajočem se letu vam voščimo vesele praznike, ob tem pa bi vas želeli opomniti predvsem na tisto, kar je zares pomembno. Za vas smo pripravili posebne kupone, s katerimi lahko obdarite svoje bližnje. Poklonite jim dobra dejanja in lepe, trajne spomine.

viri:

https://www.24ur.com/sport/borilni-sporti/pecnik-svetovni-prvak-v-k1.html 

https://www.youtube.com/watch?v=y-_5ncoVrIc 

https://www.youtube.com/watch?v=QdUomTbmvIA