Kaj bo Filip Flisar počel konec leta v Bovcu?

Kaj bo Filip Flisar počel konec leta v Bovcu? (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
26. 12. 2018

Za vse ljubitelje športov v naravi; preživite konec leta v Bovcu, kjer se bo odvila dvanajsta izvedba bovškega festivala filmov o športih in avanturah v naravi ter o naravi sami. Okrogla miza in predavanja bodo na vrsti v petek (28. 12), v soboto in nedeljo (29. - 30. 12.) pa se bo odvrtelo kar 27 filmov. Lansko leto je bila velika dvorana prvič polna do zadnjega kotička in tudi ob letošnjih filmih in gostih bi lahko bilo tako. Pa poglejmo... 

Bovec Outdoor Film Festival (BOFF) dvanajstič od 28. do 30. decembra

Tako kot lani se festival začenja v Stergulčevi hiši. V petek ob 16. uri z okroglo mizo o upravljanju veslanja na Soči, ob 18. uri pa sledi prvo predavanje: Žiga Humar bo govoril in pokazal soteskanje po Evropi. Ob 19. uri o svojih ledenih strasteh predava ledni plezalec Aljaž Anderle. Ob 20. uri predavateljski oder prevzame zadnji govorec večera, alpinist Bogdan Biščak, ob 21. uri pa razstavo svojih slik odpre slikar in kipar Evgen Čopi Gorišek.

V soboto se projekcije filmov v veliki dvorani Kulturnega doma Bovec začnejo ob 17. uri, v nedeljo pa ob 18. uri. Kot je že tradicija, so razvrščeni v po štiri sklope na dan, dolge do dve uri. Tudi po tematiki so združeni v sklope. Eden bolj snežni s smučanjem in deskanjem po strminah, drugi okoljski, tretji s športnicami v glavnih vlogah, pa letenje, divja voda, seveda kot vedno tudi plezanje in gorsko kolesarjenje dobita svoj prostor.

Filmov slovenske produkcije bo tokrat na sporedu devet. Prisotni bodo avtorji vseh ter še kakšen akter, z njimi bomo spregovorili po projekcijah.

Po uspešni premieri v ljubljanski Kino Šiški v Bovec prihaja tudi težko pričakovani Undamaged, ekodokumentarec ekipe Balkan River Defence, vrhunski izdelek izpod domačih rok, ki vas ne bo pustil ravnodušnih.

Plastic Ocean ima že takšno ime, da vam je vse jasno, pa vam je res? 

Gost drugega večera bo vsestranski športnik, eden in edini Filip Flisar. Kaj nas čaka? To je presenečenje.

Sobotno dopoldne bosta obiskovalcem zapolnili delavnici. Izbirajo lahko med »fotopobegom« v okolico Bovca ali preventivno lavinsko delavnico smučanja in deskanja izven urejenih smučišč na Kaninu.

V sodelovanju z Red Bullom bomo premierno predstavili projekt: Jet Flight, kaj to je, oziroma kako hitro je, pa bo povedal gost večera Matjaž Klemenčič. 

V baru Gouf sledi druženje z DJ-jem. 

Lanski obisk projekcij in predavanj je bil rekorden, zato ni odveč, če si s sporočilom na email naslov office@boff.si rezervirate vstopnice za želeni sklop (5 €), dan (8 €) ali abonma za vse dni (22 €).

Z nakupom dnevnih in abonmajskih vstopnic obiskovalci tudi prihranijo pri nakupu smučarskih vozovnic za Kanin.

Poskrbljeno bo tudi za varstvo in animacijo otrok – v bovški enoti knjižnice Cirila Kosmača Tolmin jih »prevzamejo« v soboto in nedeljo med 18. in 21. uro.

Pridite in uživajte!

Glavni pokrovitelj Bovec Outdoor Film Festivala je občina Bovec.

Več informacij najdete na: boff.si

Značke: boff bovec