Bovec vabi: 13. festival BOFF prinaša 32 filmov

Bovec vabi: 13. festival BOFF prinaša 32 filmov (foto: boff) boff
17. 12. 2019

Vabljeni na Bovec Outdoor Film Festival by Fjällräven, festival filmov o športih in avanturah v naravi ter o naravi sami, ki bo potekal od 28. do 30. decembra v Kulturnem domu Bovec.

Zakaj gremo pred novim letom v Bovec? 

Pred vrati je trinajsta izvedba bovškega filmskega festivala. V treh dneh, od sobote 28. do ponedeljka 30. decembra, bo na platnu Kulturnega doma Bovec na ogled 32 filmov, ki so se prebili skozi sito izbora izmed 67 prispelih del. Več je krajših filmov, združeni pa so v tematske sklope po okoli 90 minut.

Prvega dne bosta na sporedu ženski in naravovarstveni sklop.

Drugega dne je spremljevalni spored najbogatejši z okroglo mizo na temo preobemenjenosti infrastrukture in narave s turizmom, tudi športi, ter z dvema predavanjima: Manca Korelc bo predstavila svoj nagrajeni projekt Moja jezera, Rok Zalokar in Petra Brajnik pa svoje »vertikalne avanture« med Julijci, Himalajo in Aljasko. Udeležba na okrogli mizi in predavanjih je brezplačna.

Sledi sklop smučarskih filmov, med njimi bo tudi svetovna premiera filma Skiing The Fire Ring avtorjev Miha Deisingerja in Ivice Kostelića, posnet na Islandiji.

Tretjega dne bodo na sporedu tudi slovenski filmi. Prisotni bodo tudi avtorji in akterji, tako da bodo sklopom sledili kratki pogovori z njimi.

Tudi letos bodo obiskovalci izbrali dobitnika dveh nagrad – za najboljši domači in najboljši tujejezični film. Pokrovitelj nagrade za najboljši domači film po izboru občinstva je Fjällräven.

Projekcije se bodo vsak dan začenjale ob 17. uri.

Vstopnice za projekcije (5 € za sklop, 8 € za dan in 22 € za abonma) bodo na voljo v Kulturnem domu Bovec uro pred začetkom prvega sklopa, možna je rezervacija preko spletne strani.

Dni v Bovcu bodo popestrile še delavnice in izleti, med projekcijami bo poskrbljeno tudi za najmlajše. Glavna pokrovitelja festivala BOFF sta Dolina Soče in Občina Bovec.

Vabljeni v Bovec!

Več o festivalu na boff.si ali Facebook strani BOFF 

Poglejte si še: 12 dejstev o Soči, ki jih morda ne poznate 

Značke: boff bovec