25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Brez izgovorov na Obali: pregnala jih ni niti vročina

Brez izgovorov na Obali: pregnala jih ni niti vročina (foto: Iztok Kurnik) Iztok Kurnik
24. 8. 2018 Promocijsko sporočilo

Da je tek šport, ki združuje, smo bili priča drugo avgustovsko nedeljo na slovenski Obali. Kljub poletni vročini so se v dobri volji združile generacije iz različnih slovenskih krajev, ki so se v Kopru srečale na aktivnem popoldnevu. Gonilna sila prijetnega športnega druženja sta bila motivator in voditelj Marko Potrč ter športni strokovnjak Jan Kovačič, ambasadorja vseslovenskega družbeno odgovornega projekta 1, 2, 3, GREMO!

Ključ je v motivaciji

Marsikdo se je teku pridružil po osvežujočem skoku v morje, manjkala ni niti štirinožna prijateljica. Da dopust ni ovira za športne aktivnosti, je dokazala simpatična Gorenjka, ki je dopustovala na Obali in se rada udeležuje različnih tekaških aktivnosti. Nekateri podporniki vseslovenske akcije, ki jih je po vsej Sloveniji že prek 3.100, so na dogodek prikolesarili, motivacija pa je raznolika. Ene žene želja po zdravem življenju, druge učvrstitev telesa in gibanje, tretje druženje in zabava.

Ekipi, ki ji motivacije ni primanjkovalo, sta se pridružila tudi 14-letni Jure in 6-letna Ivona. Prisrčna Ivona, ki je na nedeljskem treningu zelo uživala, aktivno skrbi za športno udejstvovanje, saj trenira enkrat tedensko. Marko Potrč je bil nad motivacijo vseh udeležencev navdušen.

S prilagojenim tempom do cilja

Po kratkem ogrevanju z dinamičnimi razteznimi vajami so zbrani odtekli dva kilometra v lahkotnem tempu, vmes naredili sklop vaj za stabilnost in vadbo zaključili z razteznimi vajami.

Tek po Kopru je vodil energični Jan, Marko je skrbel za motivacijo, za humor pa vsi zbrani. Tempo je Jan nenehno prilagajal udeležencem in z najhitrejšo skupino odtekel še dodatni krog.

Udeležence športnega dogodka, ki predstavlja priprave na maraton v prestolnici, je na cilju pričakala HOFERjeva osvežitev z vodo, sadnimi smutiji in energijskimi čokoladicami – najprej je zmanjkalo figove in češnjeve, hitro sta jima sledili tudi kokosova in čokoladna različica.

50-letni Milan navdušeno vadi po Janovem programu

Na vroče nedeljsko popoldne se je prav zaradi tekaškega druženja iz Žalca na Obalo pripeljal tudi 50-letni Milan, eden prvih podpornikov akcije, ki dogajanje spremlja in mu sledi že vse od začetka. Včasih je aktivno kolesaril, potem je svoje športno udejstvovanje dal na stranski tir, a pred petimi leti se je ponovno zdramil, saj je ugotovil, da tako ne gre več.

Kot zanimivost pove, da je svoj prvi maraton pretekel prav na svoj 50. rojstni dan. Nad Janovim programom je navdušen, kar je odsevala tudi njegova pozitivna energija, s katero je razveseljeval vse udeležence.

Aktivno je nedeljo preživela tudi Nives Orešnik

Med tekačicami in tekači je bila tudi Janova izbranka, simpatična Nives Orešnik. Miss Slovenije 2012 je odkrito povedala, da ji tek včasih ni bil pri srcu, a ga sedaj obožuje in zelo rada teče. HOFERjevo akcijo, ki spodbuja aktiven življenjski slog, skrb za zdravje in dobro počutje, spremlja že od začetka, z Janom pa na splošno rada čas preživljata aktivno in v športnem duhu. Jan jo pogosto vpraša za mnenje, en drugega spodbujata, se spoštujeta in motivirata.

Na Jesenicah tečemo v nedeljo, 26. avgusta

Čeprav je 17-tedenski program vadbe že v polnem teku, ni nikoli prepozno – šport namreč združuje in s pravo mero predanosti ter motivacije lahko vsak premaga ovire na poti do aktivnega življenjskega sloga. Vsak dan je zmaga.

Jan Kovačič in Marko Potrč bosta vse do konca oktobra h gibanju spodbujala na spletni strani 123gremo.si in na dogodkih

  • na Jesenicah,
  • v Dravogradu,
  • Ljubljani,
  • Murski Soboti,
  • Novi Gorici ter
  • Mariboru.

Naslednji bo že čez slabih 14 dni, in sicer v nedeljo, 26. avgusta, ko se bomo družili na Jesenicah. Vrhunec akcije bo 28. oktobra, ko bodo podporniki svoje uspehe proslavili na največjem slovenskem tekaškem prazniku v prestolnici, kjer bodo z vsakim korakom tudi dobrodelni.

Za vsak pretečeni kilometer na maratonu v Ljubljani v majici 1, 2, 3, GREMO! bo HOFER namenil 10 centov za otroke iz projekta Botrstvo v Sloveniji.

Več informacij je na voljo na spletni strani www.123gremo.si

Pridružite se nam in delite novico naprej. Cilj je blizu in na njem nas čaka najlepša nagrada – boljše počutje in dober namen. Se vidimo!

1, 2, 3, GREMO!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri