Brkati hokejisti za moško zdravje!

24. 11. 2016

Mesec november se počasi bliža koncu, brki so že v popolnem razcvetu, globalna akcija Movember pa je še daleč od zaključka.

Bistvo tega sicer zabavnega gibanja z zelo resno noto je v osveščanju moških vseh starosti o nevarnih boleznih današnjega časa, poleg raka na prostati in modih tudi o psiholoških motnjah ter fizični neaktivnosti.

Rak na prostati namreč velja za drugega najbolj razširjenega med raki med moškimi, število primerov raka na modih se je v zadnjih 50 letih podvojilo, občutek nemoči vsako minuto vzame življenje enega moškega na svetu, medtem ko vse manjša fizična aktivnost moških velja za četrti najbolj kritičen dejavnik za njihovo prezgodnjo smrt.

V znak podpore vsem moškim, ki se borijo s tovrstnimi težavami, katere prepogosto prepozno prepoznajo, priznajo in se z njimi soočijo, Hokejski klub Slavija v sodelovanju z Movember Slovenija že četrto leto zapovrstjo organizira osrednjo dobrodelno prireditev kampanje in vas zato v soboto, 26.11.2015, ob 19:00, vabi v ledeno dvorano Zalog v Ljubljani. Palice bosta prekrižali domača ekipa HK Playboy Slavija in HK Triglav iz Kranja. Da pa bo še bolj zabavno, so organizatorji poskrbeli za nagradne igre ter pogostitev obiskovalcev s pravimi Mo-HotDogi. Za nameček pa se boste vsi obiskovalci in podporniki lahko fotografirali še v Slik-Slik fotostojnici in si natisnili svoje spominske mo-fotografije.

Hokejisti, katerim brki rastejo že vse od začetka meseca, bodo s ponosom stopili na led in prikazali pravo hokejsko poslastico proti prvouvrščeni ekipi prvenstva v čast moškemu zdravju. Da pa bi dogodek resnično dosegel svoj namen bo klub od vsake prodane vstopnice in vse dodatno prejete donacije namenil za nakup pripomočkov neposredno za bolnike na Kliničnem oddelku za urologijo v UKC Ljubljana.

Vabimo vas, da se nam pridružite, predvsem vi, moški, s seboj pa pripeljite tudi svoje najbližje, katerim zagotovo ni vseeno za vaše zdravje danes in v prihodnosti, in s svojo prisotnostjo na najbolj brkati hokejski tekmi tega leta počastite in podprete vse borce za moško zdravje ter tako prispevate svoj delček v mozaik letošnjega Movembra.

Svojo prisotnost lahko potrdite tule.

Z brki naprej!