Centrope Cup v petanki slavili gostitelji turnirja

20. 9. 2011

Zadnji v seriji mednarodnih petankarskih turnirjev za Centrope Cup se je minulo soboto odigral v parku ljubljanskega Športnega društva Sloge.

Na igriščih v Sneberjah se je na še zadnji, zares poletni dan pomerilo vsega skupaj 43 trojk, od tega 12 tujih - večina iz sosednje Avstrije. Manjšemu zanimanju ekip iz Centrope Cup držav (mednje sodijo: Avstrija, Poljska, Madžarska, Slovaška, Češka in Slovenija) je najverjetneje botrovalo dejstvo, da je bilo še pred slovenskim zaključnim turnirjem vse odločeno že na predzadnjem turnirju letošnje serije Centrope Cupa. V skupnem seštevku so tako (ne glede na morebitne rezultate slovenskega turnirja) že slavili Čehi.

Navkljub nekoliko zdesetkani konkurenci se je na prostorih društva Sloge tega dne odigralo nekaj odličnih tekem trojic, večinoma kar med domačimi, a zato nič manj nabrušenimi trojkami.

Po predtekmovalnih bojih t.i. švicarskega sistema igre in prvih izločilnih bojih med šestnajsterico najboljših trojic je bilo kmalu jasno, da bo tokratni celodnevni turnir praktično v celoti pripadel Slovencem. Med osem najboljših se je namreč uspelo prebiti zgolj eni trojki, slovaški trojki Tomato (Toman Vladimir, Moreau Bruno, Tomka Lukas), tudi te pa so v bojih za med štiri premagali kasnejši finalisti, Slogaši Skrbinek Jože, Kutlačič Dragan in Podgoršek Klemen. Prav ti so po gladki zmagi v polfinalu klecnili šele v finalu proti soklubašem, v finalu razpoloženem Prusnik Hinkotu in zares odličnih: Žigi Šinkovcu in Kozjek Juretu - taistem Kozjek Juretu, ki je pred dobrim tednom osvojil lovoriko svetovnega prvaka v sestrskem športu petanke: balinanju - v finalu klasične igre je namreč na balinarskem svetovnem prvenstvu v Feltrah premagal Italijana Simonea Narija z 10:7 in osvojil slovensko zlato kolajno.

Turnir Centrope Cupa v petanki je minil v tradicionalno prijetnem vzdušju. Igralce, navijače in obiskovalce je društvo razveselilo tudi s klubskim srečolovom, ki se je lahko pohvalil z več bogatih dobitkov, vsa pa so donirali številni sponzorji. Slednjim so se v društvu zahvalili z dvojnim platnenim plakatom, z logom vsakega od sponzorjev, razobešenega na vidnem mestu.

Več o petanki - francoski igri s kroglami - si lahko preberete v članku Centrope Cup v petanki to soboto v Sneberjah, bolj podrobno o rezultatih Centrope Cupa pa tudi na spletni strani petanka-online.com in zdps.si.