Chivas golf na snegu: Za en udarec zmagal Constantino Rocca

28. 1. 2008 Promocijsko sporočilo

Constantino Rocca je prvič dvignil zmagovalno trofejo moškega profesionalnega tekmovanja v golfu na snegu. Prvenstvo se je odvijalo 11. in 12. januarja, 2008, v razkošnem letovišču St. Moritz. Udeležila se ga je tudi vnukinja britanske kraljice Elizabete, Zara Phillips, in zasedla odlično četrto mesto v ženski kategoriji. Od slovenskih znanih obrazov se je dogodka udeležila voditeljica Katarina Čas.

Na najbolj 'kulskem' golf turnirju je blestela italijanska golf legenda in nesporni favorit dogodka Constantino Rocca. Z ledenimi živci je zmagal za en udarec ter se tako izognil tekmecu in lanskoletnemu zmagovalcu Christianu Leonu iz Čila. Rocca je povedal: “Chivas Snow Golf je bil nedvomno eden najbolj nepozabnih turnirjev v moji karieri – zahtevno golfišče, edinstven dogodek in odlična skupina ljudi. Zelo sem se zabaval in upam, da bom prihodnje leto spet povabljen, da ubranim naslov. ”

Drugo mesto je zasedel Christian Leon iz Čila, po turnirju pa je dejal: “V Čilu živim poleg gora, a še nikoli nisem videl tako belega snega kot v St. Moritzu. Na igrišču sem se zelo zabaval in v čast mi je bilo igrati s profesionalci v resničnem domu golfa na snegu. ”

Tretje mesto je zasedel Paul Eates, četrto pa Lee Slattery. Zaradi močnega sneženja med prvenstvom (preko 45 cm v manj kot 24 urah) se moški profesionalci igrali na šestlukenjskem igrišču.

Zara Phillips, vnukinja britanske kraljice Elizabete in hči princese Ane, je prvič igrala na prvenstvu Chivas Snow Golf. “Tokrat sem prvič sodelovala na prvenstvu Chivas Snow Golf in bilo je zelo zabavno. Igranje na snegu je res zahtevno, vendar je bilo odlično igrati s profesionalcema Leejem Slatteryjem in Constantinom Rocca. Chivas golf na snegu je res edinstven dogodek in zame nekaj povsem drugačnega. Igra in gostoljubnost sta bila sijajna in St. Moritz je odličen kraj. ” Dobitnica zlate medalje v jahanju se je dobro prilagodila na močno sneženje in v dobri formi končala na odličnem četrtem mestu. Zmagovalka v ženski kategoriji je bil nemška golfistka Dagmar Gäde, ki je brez težav izključila vso konkurenco.

Zara se je dogodka udeležila zaradi nedavnega podpisa dvoletne sponzorske pogodbe s Chivas Regal. Udeleževala se bo Chivas regal dogodkov po vsem svetu, v St. Moritzu pa ji je pripadla čast, da je skupaj z jockeyem Frankiejem Dettorijem zmagovalcem predala trofeje Chivas Snow Golf.

Direktorica znamke Chivas Regal, Sophie Gallois, je po dogodku povedala:

“Letošnji dogodek je bil zelo uspešen, čeprav je močno sneženje zelo otežilo turnir. Vsi tekmovalci in slavne osebnosti so se zelo zabavali na igrišču in izven njega in ni mi treba posebej poudarjati, da so vsi uživali v pitju Chivasa. ”

Golf na snegu se je odlično skladal z navdihujočem okoljem St. Moritza. Na igrišču so bile razdalje med luknjami 33 % krajše kot pri navadnem golfu (od 120 do 180 metrov). Steze so bile narejene iz stisnjenega snega, žogice pa so bile zaradi vidljivosti fluorescentno rumeno rjave barve. Maksimalen dovoljen hendikep je bil 36, zastavice pa so ves čas ostale v luknjah. Golfisti so lahko ponovili začetni udarec, za razliko od golfa na travi.

Turnir v St. Moritzu so obiskali tekmovalci iz Bolgarije, Hrvaške, Poljske, Romunije, Srbije, Slovenije, Turčije, Grčije, Čila, Skandinavije in Indije. Slovenska voditeljica in manekenka Katarina Čas je na dogodku zelo uživala in si ustvarila nepozabne spomine.

Chivas Regal je globalna znamka, ki proda preko 48 milijonov steklenic v več kot 200 državah. Je najbolj prestižna znamka v kategoriji visoko cenjenih viskijev Chivas Brothers, katero odlikujejo stil, vsebina in odličnost.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri