Čudežni deček slovenske atletike - Sandro Jeršin Tomassini, skakalec v višino

Čudežni deček slovenske atletike - Sandro Jeršin Tomassini, skakalec v višino (foto: Instagram) Instagram
20. 7. 2020

Na državnem prvenstvu za starejše mladince in mladinke v Novem mestu je blestel 16 letni atlet ljubljanskega MASS-a Sandro Jeršin Tomassini. V skoku v višino je s preskočenimi 222 cm za en centimeter izboljšal svojo dosedanjo najboljšo znamko in obenem tudi državni rekord za starejše mladince.

Sandro, član ljubljanskega AD Mass, trenira pod vodstvom Damjana Šparovca, z atletiko pa se je prvič srečal v 3. razredu osnovne šole. Sprva je vadil v sklopu atletskega krožka na šoli, kmalu pa se je priključil ljubljanskemu klubu, kjer je najprej skakal v daljino, pozneje pa se je na pobudo zdajšnjega trenerja preizkusil tudi v skoku v višino.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Another personal best today! This time 222 cm.💪 We had great conditions for competing and the result is equal to conditions.😍 Full video link in my bio.🎬

A post shared by Sandro Jeršin Tomassini (@sandro_tomassini) on

“Sam nisem imel posebne želje skakati v višino, moram priznati, da so me drugi prepričali naj poskusim. Bilo mi je všeč, zdaj pa so me seveda potegnili še rezultati, tako da danes ne vem, kaj drugega bi sploh počel. Uživam v atletiki in imam tudi dolgoročne ambicije,” je za Atletsko zvezo Slovenije povedal 187 centimetrov visoki skakalec, ki upa, da bo vsaj malo še zrasel: “Kakšne tri centimetre še, kaj več pa mislim, da ne. Sem dokaj hitro zrasel, zadnje leto pa le še štiri centimetre, tako da nekje se tudi to ustavi.“

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Another PB of 215 cm!! 🎥 @skokvvisino https://youtu.be/1SCaSUS16Y8

A post shared by Sandro Jeršin Tomassini (@sandro_tomassini) on

Sandro je končal prvi letnik Gimnazije Šiška, tako da ima zares dobre pogoje za nadaljnji atletski razvoj. Njegov talent in predanost ga bosta brez dvoma zelo kmalu pripeljala na sam evropski in svetovni vrh.