Dan smučanja z Miranom Tepešem

16. 11. 2012

Bi odkolesarili zanimivo pot, osvojili priljubljeni vrh ali pa se pobliže spoznali z zimskimi športi? Za vse to ali vsaj nekaj od tega je še vedno dovolj časa. Le nekaj volje in primerno organiziranega prostega časa potrebujete. In primeren izziv. Morda vam pri tem lahko pomagamo mi - na dnevu smučanja z Miranom Tepešem.

Med drugim je lahko pravi izziv tudi udeležba na kateri izmed rekreativnih prireditev, a naj vam bo ta le v pomoč za še več spodbude, ne pa tudi edino sredstvo rednega ukvarjanja z gibalnimi oziroma športnimi dejavnostmi. Brez predhodne in primerne telesne priprave se boste namreč težko izognili negativnim posledicam.

Dan smučanja z Miranom Tepešem

Ta konec tedna pridite v ljubljansko predmestje Gunclje, kjer Miran Tepeš z druščino pripravlja Dan smučanja.

Na snegu, bolj verjetno pa brez njega, se bodo 17. novembra pod tamkajšnjim smučiščem predstavili alpinci, nordijci, če ne drugače, pa z vsebinami, ki jih lahko ponudijo brez smuči: nordijsko rolkanje (skike), smučarski skoki na plastiki, nordijska hoja, svetovanja in meritve zdravstvene službe in še kaj. Vabilo velja za vse starosti in sposobnosti, torej tudi za manj vešče. Začetek bo ob 10. uri. Morda prideta tudi Jurij Tepeš in Petra Majdič.

Informacije: www.sddolomiti.si.

Pohod po poteh Matije Vertovca

V nedeljo, 18. novembra, pa se odpravite v sončno Vipavsko dolino in se tam udeležite pohoda po poteh, kjer je nekoč hodil možakar, ki je menda navdihnil Prešerna, da je napisal Zdravljico.

Pohod po poteh Matije Vertovca se bo začel med 7. in 9. uro v vasi Ustje (pri Vipavi), po krožni ravninski poti po Vipavskih gričih pa boste hodili približno pet ur, skupaj s postanki nekaj več. Na cilju vas bo čakala odprta kmečka tržnica domačih pridelkov, izdelkov in dobrot.

Informacije: www.tic-ajdovscina.si.

Polnimo 'Koledar rekreacije'

Namesto povabil na dogodke, ki se bodo zgodili čez teden dni, pa bomo tokrat raje nagovorili organizatorje, ki se po svojih močeh trudijo izpeljati lastne prireditve. Teh je čez leto krepko več kot šest tisoč, zato tudi sproti spremljati tolikšno količino podatkov ni mačji kašelj.

Da bi si torej spet napolnili Koledar rekreacije, tokrat za leto 2013, pozivamo društva, klube, firme, zasebnike in še druge, ki nameravajo v naslednjih 365 dneh privabiti manjše ali večje število rekreativnih turistov v svoj kraj in jim v zameno za obisk ponuditi gibanje in doživetje.

Postopek je preprost: podatke lahko vpišete neposredno v Koledar rekreacije prek spleta, lahko pa jih pošljete po e-pošti na naslov: koledar@rekreacija.si.

Vsaj osnovne informacije o prireditvah (naziv, datum, panoga, kraj, organizator, kontaktni podatki, po možnosti tudi kratek opis) pa pričakujemo do 2. decembra.

Informacije: 041 537 097 (Žiga Černe) in www.rekreacija.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri