Dan v družbi slovenskih odbojkarjev: Jan Kozamernik nam je zaupal, kakšen je bil vsakdan na pripravah na EP

Dan v družbi slovenskih odbojkarjev: Jan Kozamernik nam je zaupal, kakšen je bil vsakdan na pripravah na EP (foto: Profimedia) Profimedia
2. 9. 2019

Evropsko odbojkarsko prvenstvo je pred vrati, slovenski odbojkarji pa so se vse poletje ob napornih treningih pripravljali nanj. Velik del poletja so tako preživeli v pripravah na številna odbojkarska tekmovanja in turnirje, vse v luči EP, ki ga bodo deloma gostile tudi Stožice.

Nekaj dni pred začetkom turnirja smo za rokav pocukali slovenskega reprezentanta Jana Kozamernika, ki nam je zaupal, kakšen je bil vsakdan fantov v pripravah na EP.

8.00 – 9.00: Bujenje! Je pa čas, ko zazvoni budilka pogosto odvisen od začetka jutranjega treninga.

9.10: Sledi obilen zajtrk, hotelski. Večji del poletja smo namreč preživeli v hotelu, saj smo se tako lahko kar najbolje pripravili na tekme.

9.30: Počasi se odpravimo na trening.

10.00: Začetek jutranjega treninga, ki poteka v dveh skupinah.

13.00: Po napornem ritmu vaj postanemo lačni. Čas za kosilo. Potrebno je paziti, da ne ješ preveč pozno, saj bi to lahko vplivalo na popoldanski trening.

14.00: Čas za počitek! Nekateri ga izkoristijo za dremanje, drugi za druženje, spet tretji igrajo videoigrice.

16.00: Popoldanski trening. Potem sledijo terapije in večerja.

19.00: Po napornem dnevu si želim nekoliko odklopiti, razmišljati še o čem drugem kot odbojki. Tako se rad dobim s prijatelji. Nekaj prostega časa imamo na voljo, a ne obilico.

Preberite še: Klemen Čebulj o življenju na Kitajskem: Občutil sem veliko pomanjkanje človeškega kontakta

Odbojkar Jan Kozamernik: Ne moreš ga spregledati. Ne le zaradi višine, temveč tudi zaradi njegove simpatičnosti, odprtosti in iskrenosti.