Đoković razočaran, nekateri igralci bodo letos morda izpustili Wimbledon. Kaj se dogaja?

Đoković razočaran, nekateri igralci bodo letos morda izpustili Wimbledon. Kaj se dogaja? (foto: Profimedia) Profimedia
28. 5. 2022

Po tistem s cepljenjem, je Novak Đoković ponovno dvignil prah. Tokrat gre za nekaj čisto drugega in vpliva na vse tenisače. 

Svetovno znani tenisač Novak Đoković je že v začetku leta poskrbel, da je bil tenis osrednja tema novic in pogovorov, s tem ko je zavrnil cepljenje proti covid-19, kar je bil pogoj za nastop v Melbournu, vprašujoči pa so bili tudi njegovi ostali nastopi na turnirjih za grand slam. 

Kaj ga je razburilo tokrat?

Gre za nekaj popolnoma drugega, kar ima velik vpliv tudi na ostale igralce. Pozval je k večji teži besed teniških igralcev glede pomembnih vprašanj, kot je delitev točk na grand slamu v Wimbledonu, s čimer se trenutno ukvarja teniška scena. "Ko gre za tako velike odločitve, je glas igralcev premalo slišan," je dejal Đoković na odprtem prvenstvu Francije v Parizu. Večja vključenost igralcev je eden od razlogov, zakaj je leta 2020 pred OP ZDA ustanovil sindikat igralcev PTPA.

Težava je v tem, da sindikata PTPA še niso uradno sprejele druge organizacije na teniški sceni.

"Ne sedimo za pogajalsko mizo, kjer bi morali biti, ker nas niso priznali ne organizatorji turnirjev za grand slam ne kdo drug," je povedal Đoković. Namesto tega se Združenji ATP in WTA posvetujeta s svetoma igralcev v okviru teh dveh organizacij, vendar zaradi njihove strukture znotraj ATP in WTA interesi igralcev niso 100-odstotno zastopani.

Združenji ATP in WTA sta se prejšnji petek odločili, da v Wimbledonu letos ne bosta podelili točk svetovne lestvice. Razlog za to je izključitev igralcev iz Rusije in Belorusije zaradi ruske agresije proti Ukrajini. Zaradi tega so nekateri igralci že dejali, da bodo letos morda izpustili Wimbledon.