Družba Grosbasket na Rudniku v Ljubljani slovesno odprla vrta svoje prve specializirane trgovine s košarkarsko opremo

30. 9. 2016 Promocijsko sporočilo

Na Rudniku v Ljubljani se je odprla prva Grosbasket trgovina, kjer bo košarkarjem in košarkaricam vseh starostnih kategorij na enem mestu odslej ponujala vse, kar potrebujejo za svoj trening in razvoj.

Družba Grosbasket je ob priložnosti odprtja svoje prve trgovine, svoje poslovne partnerje, predstavnike lokalne skupnosti in ugledne goste iz sveta košarke gostila na večerni slovesnosti, na kateri je obeležila tudi prevzem pokroviteljstva nad nacionalnim programom Sportikus za košarko.

Matjaž Smodiš, ki svoje strokovno znanje prenaša tudi na otroke in mladostnike v Šoli košarke Matjaža Smodiša, je z Urošem Slokarjem takoj testiral parket košarkarskega igrišča v trgovini Grosbasket

Dr. Milan Hosta, predstavnik Spolinta, Inštituta za razvoj športa, eden najbolj aktivnih delavcev na področju filozofije in pedagogike v športu pri nas in v Evropi, se je družbi Grosbasket zahvalil za zaupanje in pokroviteljstvo nad nacionalnim programom Sportikus za košarko, saj bo za ohranjanje pozitivnih vrednot in fair-playa sodelovanje z družbo Grosbasket v prihodnje obsegalo vrsto strokovnih izobraževanj, ki bodo potekala med učitelji športne vzgoje ter med profesionalnimi kadri, kot so trenerji v športnih klubih in društvih, kapetani in sodniki.

Ena najsodobnejših trgovin v Evropi

''Trgovina Grosbasket je prva specializirana trgovina s košarkarsko opremo pri nas, saj je bila doslej na slovenskih tleh ponudba razdrobljena in izjemno podhranjena,'' pravi njen lastnik Andrej Gabrijel, ki obenem zatrjuje, da gre tudi za eno najsodobnejših tovrstnih trgovin v Evropi. Trgovina s konceptom na 400 kvadratnih metrih površine premore tudi košarkarsko igrišče z enim košem in tribuno s 34. sedeži, da bi na parketu lahko obiskovalci prvenstveno testirali opremo in športno obutev, prostor pa bodo uporabljali tudi za potrebe izobraževanja in druge dogodke ter srečanja, povezana s košarko.

Sodelujejo s svetovno znanimi blagovnimi znamkami

V trgovini boste na policah našli več kot tisoč različnih izdelkov svetovno znanih blagovnih znamk Nike, Air Jordan, Adidas, K1X, Peak, Under Armour, Wilson, Spalding, SKLZ, McDavid, New Era in Polar. Poleg športne obutve - kar 270 različnih modelov je na voljo - boste lahko izbirali še med športnimi oblačili in izdelki iz tekstila, izdelki za zaščito in pripomočki za trening, športne rekvizite in še marsikaj, pozabili pa niso niti na najmlajše.

Košarkarski turnir in svetovno znani zabijalci košev

V soboto, 24. Septembra, je Grosbasket organiziral še spektakularen celodnevni dogodek, ki ga je zaznamoval košarkarski turnir 3 na 3. Med nastopajočimi so bili Dunking Devils, slovenski virtuozi v zabijanju košev, in dva vrhunska zabijalca košev svetovno znane Dunk Elite, ki sta v Ljubljano prav za to priložnost prišla iz Poljske in Ukrajine. Svoje mojstrovine sta prikazala Rafael 'Lipek' Lipinski in Dmitry 'Smoove' Krivenko. Na delu je bil tudi grafitar, dogodek pa se je z glasbenim nastopom Zlatka zaključil pozno popoldan.

Več informacij na  www.grosbasket.com