Dvanajst ur nepozabne nogometne zabave

4. 10. 2013 Promocijsko sporočilo

... z revijalnimi tekmami estradnikov in nogometnih podmladkov, Zmajčicami ter nogometnimi legendami.

Veliki finale SiOL POKAL-a, največjega vseslovenskega tekmovanja v malem nogometu, na katerem so se pomerile najboljše ekipe 11 turnirjev iz krajev po vsej Sloveniji, je minulo soboto poskrbel za 12-urno nepozabno urbano športno zabavo za vse generacije in odločil o velikem zmagovalcu.

S prednostjo 7 golov je v finalu zmagala ekipa Smrkci iz Celja in si tako priigrala potovanje v Lizbono in vstopnice za finale UEFA Lige prvakov 2014.

Vzdušje na finalnem tekmovanju so začinili nastopi plesno-navijaške skupine Zmajčice in Mladinske Hip-hop skupine plesne šole Kazina ter revijalne tekme estradnikov, mladih nogometašic in nogometnega podmladka.

Veliki finale SiOL POKAL-a je dokazal, da mali nogomet združuje ljudi vseh starosti, urbana športna zabava pa je pričarala nepozabno vzdušje v središču Ljubljane.

Marinko Galić, ambasador SiOL POKAL-a, ki je spremljal vse finalne tekme v soboto od četrtfinala dalje, je bil z rezultatom tekmovanja zadovoljen, čeprav je ves čas navijal za mariborsko ekipo Ribičija, ki se ni uvrstila v finale. Po tihem pa je stavil na Smrkce že po turnirju v Celju, kjer je spremljal finalno tekmo.

»Zaključek turnirja je bil fenomenalen. Vse je potekalo v vzdušju fair playa,« je komentiral Galić. »Najpomembneje pa je, da smo vsi skupaj pomagali organizirati nepozabne poletne počitnice za  otroke iz socialno ogroženih družin,« je še dodal.

Navijači so med tekmami uživali v nastopih Zmajčic, ki so do poznih večernih ur ogrevale vzdušje na Kongresnem trgu.

Napeta je bila tudi revijalna tekma ekipe estradnikov, ki so jih  izzvale mlade nogometašice iz NK Krim.

Gregorja Židana, Omarja Naberja, Mitjo Dragšiča, Milana Pečovnika Pidžija, Slobodana Maksimoviča, Enverja Čiriča, Đonija Novaka, Toneta Košmrlja in Dragana Buliča združuje ljubezen do nogometa in dobrodelnosti, zato so si pod vodstvom Franca Nanija Matjašiča nadeli ime Humane zvezdice. V boju s puncami so dokazali, da so dobro uigrana nogometna ekipa.

Revijalno tekmo je v živo komentiral Miha Deželak z Radia 1, ki se je izkazal za odličnega športnega komentatorja in velikega ljubitelja nogometa, saj je tekmovanje spremljal do konca finala in skupaj z družino navijal za fante na igrišču.

O revijalni tekmi je dejal: »Punce obvladajo, zvezdniki pa tudi, saj so bili 9. na svetovnem prvenstvu v Moskvi. Še posebej všeč mi je bil volej Omarja Naberja. Fant obvlada, mogoče bi moral več brcat, čeprav je dober tudi v glasbi in ga zato rad poslušam. Tudi ena od punc, Maša, je dala hat-trick in pokazala, da je res dobra napadalka. Očitno dobro trenira in ima dober nos za gol.«

Trener Humanih zvezdic, glasbeni urednik Dragan Bulič, je bil z izidom tekme zadovoljen, predvsem pa je bil vesel, da ima SiOL POKAL tudi dobrodelno noto.

»Meni šport pomeni veliko, še pred glasbo smo namreč trenirali nogomet v spodnji Šiški. Na take dogodke vedno radi pridemo, saj nas čakata druženje s prijatelji in pozitivna energija, pa še nekaj lepega naredimo za vse. Časi so taki, da vsaka taka gesta dobro dene. Če se da kaj narediti, z veseljem pomagam, čeprav si želim, da bi bilo tega čim manj.«

Nogometne trike so na igrišču pokazali tudi otroci, člani nogometnega podmladka NK Črnuče in Športnega društva Marinko Galić. Sedem- in osemletniki so se izkazali kot strastni nogometaši.

»Verjamem, da bomo s pravim delom in pristopom v tej generaciji dobili čim več pravih nogometašev. Sloveniji se zato obeta svetla prihodnost nogometa. Navijači na revijalni tekmi so napravili dobro vzdušje in za otroke je to super,« je projekt pohvali Goran Ćurt, trener NK Črnuče, ki je pohvalil tudi odlično organizacijo tekmovanja.

Zadovoljni so bili tudi partnerji, podpornik in organizatorji tekmovanja, saj je bil finale SiOL POKAL-a odlično obiskan. Tribuna je bila polna od jutranjih ur pa do konca tekmovanja.

Navijači iz vseh koncev Slovenije, ki so prišli podpret svoje favorite, so lahko uživali tudi v spremljevalnem programu ob igrišču, kjer je vsak lahko našel nekaj zase.

Najmlajši obiskovalci dogodka so se zabavali in ustvarjali v otroškem kotičku ter se sladkali s palačinkami. Nogometni navdušenci so lahko igrali namizni nogomet ter se preizkusili v strelih na gol z zavezanimi očmi.

Ljubitelji tehnologije pa so lahko preizkušali najnovejše naprave v Samsung kotičku in najboljše storitve Telekoma Slovenije s segmenta televizije in interneta v SiOL kotičku. SiOL POKAL je poskrbel za nepozabno urbano zabavo za vse generacije, in pokazal, da mali nogomet povezuje ljudi.

Več kot 1100 nogometašev je igralo na 11 turnirjih po vsej Sloveniji in s tem pripevalo k izvedbi nogometnega tabora in nogometnih dni v Kranjski gori, katerih se je udeležilo kar 384 otrok iz družin z manj priložnostmi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri