Edo Murić – srečen mož in ponosen očka spet končno v Stožicah

Edo Murić – srečen mož in ponosen očka spet končno v Stožicah (foto: Instagram Edo Murić) Instagram Edo Murić
19. 9. 2019

Edo Murić je eden od tistih naših zlatih reprezentantov, ki so se z zmago na evropskem prvenstvu v košarki leta 2017 v Turčiji, zapisali v športno zgodovino. Po nekaj letih igranja v tujini, ko je simpatični Edo igral za zagrebško Cedevito, še prej pa na Poljskem in v Turčiji, se je družina končno vrnila nazaj v rodno Ljubljano, Edo pa v klub Cedevita – Olimpija.

Nova košarkarska sezona je pred vrati, 27 – letni Edo pa deluje miren kot že dolgo no. Pet let je že srečen v svoji zvezi z lepo ekonomistko Nino Tatalović za katero najde vedno le pohvalne osebe, kako lepo skrbi zanj in ohranja njuno zvezo pestro ter živahno.

Svojo petletno ljubezen pa je parček letos kronal še z rojstvom sina Kana, katerega srečni očka kar ne more dati iz rok. Ob številnih slikah svojih dveh največjih ljubezni – Nine in Kana, Edo prav ne more skriti svojih močnih čustev.

Prvi je sliko malega Kana in srečnega očka objavil stric Dino, ki je strašno ponosen na bratovo družinico.

Tudi starejši brat Murić, ki bo tudi letos igral za košarkarski klub Šenčur, je srečno zaljubljen in to v lepo zdravnico Živo Macura, ki je bila nekdaj zelo perspektivna košarkarica, nato pa se je raje posvetila študiju medicine. Tudi Živa prihaja iz zelo košarkarske družine, saj sta košarko igrala oba starša, mlajša dva brata pa sta sploh prihodnost slovenske košarke.

Jurij Macura, 20 let, se je do zdaj kalil v španski Baskoniji, letos pa bo zaigral za srbski klub Mega Bemax, ki je prava valilnica in kalilnica mladih talentov. Najmlajši Sergej Macura pa ostaja na šolanju v Španiji in igranju za Baskonijo.

Seveda vsi komaj čakamo, da Eda vidimo na parketu v ljubljanskih Stožicah, kjer od nega in ostalih fantov pričakujemo fantastično sezono.

L. T.

Preberite še: Koga ljubijo drugi zlati slovenski košarkarji? ali pa  Kaj je poleti delal v Tivoliju Goran Dragić?