Eva Pavli: Slovenka, ki je napisala himno za EP v odbojki, tako skrbi za kondicijo

Eva Pavli: Slovenka, ki je napisala himno za EP v odbojki, tako skrbi za kondicijo (foto: Anže Vrabl) Anže Vrabl
18. 9. 2019

Slovenijo je zajela prava odbojkarska mrzlica, ki jo je pospremila sveža himna ’Let’s go tohether’. Z radijskih valov tako odmeva glas simpatične slovenske pevke Eve Pavli, ki tudi sama rada poskrbi za tedensko dozo športne dejavnosti.

Eva Pavli v preteklosti sicer ni skakljala po odbojkarskem parketu, zato pa je preizkusila že kopico športov in plesnih aktivnosti.

Dolgo se je ukvarjala z baletom, ki ga še danes globoko ceni. "Obiskovala sem nižjo in srednjo baletno šolo, po koncu šolanja pa se nisem odločila za profesionalno baletno kariero. Občudujem baletnike, saj gre za garaško delo, a sama sem veliko bolj svobodnjaška, zato sem izbrala drugo pot. Preizkusila sem številne plese. Ples je ples, če čutiš potrebo, da plešeš, moraš plesati, ni pomembno, kaj plešeš. Preizkusila sem hip-hop, trebušne plese, za konec pa še 'american tribal belly dance'. To je posebna veja trebušnih plesov, premikaš se, kot da bi bil malo elektroniziran. Zdaj že nekaj časa nisem plesala, a mislim, da se bo to kmalu spremenilo," nam je zaupala glasbenica, ki ji ni tuja niti joga.

A kot sama pravi, pridejo obdobja, ko se pogosteje znajde v jogijskih položajih, pa tudi takšna, ko nanje popolnoma pozabi. Pred letom dni se je Eva ponovno posvetila jahanju, ki ga je trenirala že v mladosti.

Poleg tega je začela trenirati kikboks, borilno veščino, ki ji je dolgo vlivala veliko strahu. S športno aktivnostjo na odru vzdržuje še kako potrebno kondicijo.

"Nisem športni odvisnik, daleč od tega. A po športu sem v dobri kondicijski pripravljenosti in se počutim veliko bolje kot sicer. Ko padem v ritem, se počutim odlično. Do zdaj sem tako dvakrat na teden šla na trening kikboksa, enkrat pa na jahanje. Borilne veščine so me prav posrkale. Komaj čakam, da se spet začnejo vaje. Rada se nekaj novega naučim, potem pa to preizkusim doma," v smehu pove glasbenica.

Pripravila N. A.

Preberite še: Kako velik učinek ima na možgane vaš način življenja in katera oblika gibanja je najboljše (raziskava harvardskega profesorja)