Zlati Primož Roglič - olimpijski prvak v vožnji na čas!

Zlati Primož Roglič - olimpijski prvak v vožnji na čas! (foto: Instagram) Instagram
28. 7. 2021

"Primož Roglič je danes vesoljec, vsi ostali pa navadni kolesarji," je po nori zmagi Primoža Rogliča v Tokiu rekel Martin Hvastja, strokovni komentator na TV Slovenija.

Očitno je imel tudi Roglič dovolj slabe sezone, slabih mesecev, ko mu nič ni šlo od pedal. Na najbolj pomemben dan v letu, v zadnjih petih letih, je bil dobre volje in v odlični formi. Od začetka do konca je bil neverjetno hiter - po ravnem, v klanec, povsod je bil Primož najhitrejši.

Za bronastim Pogačarjem, zmagovalcem Dirke po Francije, je tako Primož Roglič osvojil še zlato medaljo za slovensko kolesarstvo in slovenski šport.

"Neverjetno, kako se vsa stvar lahko na hitro verjame, če verjameš in delaš. Nisem ravno specialist za kronometer, zato sem izredno vesel in ponosen," je takoj po dirki povedal Primož za slovensko nacionalno televizijo.

Po podelitvi kolajn in slovenski himni, je v malo daljši izjavi dejal, da se je spremenilo predvsem to, da tokrat ni čutil nobene bolečine in je zato lahko dobro izkoristil svoje moči. Cestne dirke so bile veliko težje, je razložil, saj je tekmoval poškodovan in precej bolj trpel ter se trudil, da je prišel do cilja. In zakaj je dirkal tudi čez ciljno črto? "Nisem vedel, da je tu že konec, sem mislil, da mi bo kdo kaj rekel in sem gonil še malo naprej," se je nasmejal Roglič in za konec izpod maske pokazal nasmeh in svojo zlato medaljo. 

"Nihče ne more ustaviti Rogliča. Niti ciljna črta," so zapisali na Twitterju.