Fantastično! Anamarija Lampič bronasta v šprintu na svetovnem prvenstvu v Obersdorfu

Fantastično! Anamarija Lampič bronasta v šprintu na svetovnem prvenstvu v Obersdorfu (foto: Instagram) Instagram
25. 2. 2021

Anamarija Lampič je na svetovnem prvenstvu nordijcev v Nemčiji osvojila bron v šprintu tekačic v klasični tehniki. Svetovna prvakinja je Švedinja Jonna Sundling, srebrna je Norvežanka Maiken Caspersen Falla.

Lampičeva je izločilne boje začela odlično. V četrtfinalni skupini, v kateri je bila Svahnova, je prepričljivo slavila in se uvrstila med 12 najboljših. Lampičeva je v polfinalu v izjemno močni skupini zasedla četrto mesto, a je bila dovolj hitra, da se je v finale uvrstila po času. V njeni skupini je bila najhitrejša Jonna Sundling pred Maiken Caspersen Falla. Tretja je bila Ane Appelkvist Stenseth. Izpadli sta pred tekmo prvi favoritinji Lin Svahn in Maja Dahlqvist.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SloSki Nordic team (@sloskinordicteam)

Lampičeva je osvojila tretjo slovensko medaljo v šprintu po dveh Petre Majdič v Saporu 2007 (srebro) in Oslu 2011 (bron).

Lampičeva, že pred SP je dokončno prvič v karieri osvojila mali kristalni globus za sprintersko zmago v svetovnem pokalu, je srebro zgrešila za vsega tri stotinke.

Instagram

Eva Urevc je izpadla v četrtfinalu. Slovenska predstavnika se nista uvrstila v izločilne boje. Vili Črv je bil v kvalifikacijah 48., Janez Lampič pa 55. med 159 tekači na startni listi.