Foto: 7.059 otrok odprlo 58. pohod Pot ob žici

Foto: 7.059 otrok odprlo 58. pohod Pot ob žici (foto: Damjan K.) Damjan K.
8. 5. 2014

Prvi del tridnevne prireditve 58. pohod Pot ob žici je za nami. Prireditev so tudi letos otvorili otroci iz Ljubljanskih vrtcev, na pot pa se je podalo 7.059 otrok iz enainštiridesetih vrtcev.

Prireditev se bo jutri nadaljevala s pohodi šolarjev iz osnovnih šol in dijakov srednjih šol, v soboto, 11. maja, pa bodo Pot zasedli ljubitelji pohodništva in tekači Teka trojk.

Letošnja vremenska napoved je za tekače in pohodnike ugodna, zato organizator pričakuje rekordno število udeležencev.

Predprijava na sobotni pohod ni potrebna. Vsak udeleženec se lahko od 6. ure dalje registrira na vhodnih kontrolnih točkah (Vič, Šiška, Bežigrad, Jarše, Polje, Fužine, Rudnik in Livada), kjer dobi kontrolni kartonček, s katerim potem pri nadaljnjih točkah zbira žige. Cilji bodo odprti do 17. ure.

Vsak prehodi kolikor želi, tisti, ki bodo prehodili celotno pot v dolžini 35 km, pa bodo dobili posebno kolajno. Posebne spominske značke na prireditvi dobijo tudi vsi udeleženci katerega od krajših pohodov in sicer jih prevzamejo na Kongresnem trgu.

V soboto na Tek trojk

Sobotni del prireditve je tako tudi Tek trojk na 12,5 ali 29 kilometrov v članski in veteranski kategoriji ter na 3.000 metrov za osnovne in srednje šole.

Sklepno dogajanje bo na Kongresnem trgu v soboto od 10.30 ure dalje. V kulturnem programu bodo tradicionalno nastopili pevci Partizanskega pevskega zbora  ob 12.00 uri pa bo nastop Nuške Drašček.

Prijave na Tek trojk

Prijave na Tek trojk so zaključene. Letos je število prijavljenih trojk rekordno in sicer bo s Kongresnega trga štartalo kar 1610 trojk na 12,5 km in 261 trojk na daljšo preizkušnjo. Trojk iz osnovnih in srednjih šol je skupaj 461.

Zapore cest!

V času prireditve so zaradi zapore cest in začasne prometne ureditve  predvidene spremembe v prometu.

Informacije o zaporah - lokacijah terminih najdete na spletni strani www.pohod.si.

V galeriji pa še nekaj utrinkov z današnjega dne.

Foto: Damjan K.