FOTO in VIDEO: Evforično vzdušje med košarkarskimi navijači pred zasloni

FOTO in VIDEO: Evforično vzdušje med košarkarskimi navijači pred zasloni (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
1. 7. 2022

Kje vse so navijači spremljali košarkarsko tekmo? Preverili smo, kakšno je bilo razpoloženje med navijači, ki so medsosedski dvoboj spremljali prek malih ekranov.

Za nami je ena športnih tekem, ki jih bomo še dolgo pomnili. V Stožicah sta se pomerili košarkarski reprezentanci Slovenije in Hrvaške.

Ne le da je šlo za zanimiv medsosedski obračun, ki je zmagovalca popeljal korak dlje k nastopu na svetovnem prvenstvu v košarki, tekma je navijačem in igralcem segla do srca, saj je bila poslovilna tekma Gorana Dragića, ki je na parketu v isti ekipi po petih letih znova blestel z Luko Dončićem.

Naša zvezdniška reprezentanca je ugnala hrvaško z rezultatom 97:69.

Kje so navijači spremljali tekmo?

Na malih ekranih smo lahko spremljali, kakšno je bilo vzdušje v Stožicah. Oboževalci niso skrivali vzhičenosti, kar so večkrat dokazali s stoječimi ovacijami in glasnimi vzkliki.

Tisti, ki jim vstopnic za ogled tekme v Stožicah ni uspelo dobiti, so jo spremljali prek malih ekranov. Nekateri pa so imeli težave tudi s tem – spomnimo, izmed štirih večjih ponudnikov kabelske televizije v Sloveniji le Telemach ponuja ogled Sportkluba, televizijskega kanala, na katerem so predvajali eno najbolj pričakovanih tekem letošnjega leta.

https://www.metropolitan.si/sport/kosarka/obupani-nasli-smo-nacin-kako-si-lahko-ogledate-tekmo/

Tako so mnogi Slovenci tekmo spremljali v lokalih, pri tašči ali pa na drugi najbolj vroči lokaciji preteklega športnega večera: v Športni hiši, kjer je ekipa Sportkluba pripravila zabavo za pravo navijaško doživetje.

https://www.metropolitan.si/sport/kosarka/kje-boste-ko-se-bo-slovenska-kosarkarska-reprezentanca-pomerila-proti-hrvaski-to-je-druga-najbolj-vroca-lokacija-za-ogled-tekme/

Tam smo tekmo spremljali tudi mi, saj smo želeli preveriti, kakšno je vzdušje med navijači, ki so medsosedski dvoboj spremljali prek malih ekranov.

 

Pred tekmo še boj za nagrade

V Športno hišo so navijači prišli dobre pol ure pred tekmo, tam pa so jih organizatorji že pričakali z nagradnimi igrami.

Ena takšnih je bila tekmovanje v metih na koš, zmagovalec pa si je prislužil mesto v VIP prostoru Športne hiše, kjer ga je poleg odličnega pogleda na televizijo čakal tudi vrč piva.

Druga izmed nagrad, ki so navdušile udeležence dogodka, je bila košarkarska žoga s podpisi naše reprezentance. To nagrado je podarjal Telemach.

Tudi navijači pred ekrani z navdušenjem pozdravili naše heroje

V spremljanju tekmovanja za ogled tekme v VIP prostoru smo skoraj pozabili, da se kmalu začne tekma. A vendarle ne povsem ... 

Ko so naši košarkarji stopili na parket, so se v Športni hiši razširili glasni vzkliki in navijači so začeli plapolati z zastavami Slovenije. Še posebej glasno so pospremili prvega in zadnjega igralca, ki sta stopila na parket: Gogija in Dončića.

Oglasila se je slovenska himna, pri kateri so vsi navijači v Športni hiši spoštljivo vstali, nekateri pa jo tudi ponosno zapeli. Sledil je (dolgo pričakovan) začetek tekme, ki so ga navijači pospremili z glasnim vzklikom:

Vzdušje

Samo vzdušje med tekmo je bilo evforično. In kako ne bi bilo, ko pa so naši košarkarji blesteli in skoraj vsako akcijo izvedli popolno.

Pripomoglo je tudi, da smo vsi navijači v Športni hiši s srcem navijali za naše. Vsi smo bili združeni v ponosu, želji po zmagi, navijaštvu. Za čas tekme smo pozabili na vsakdanje skrbi in se predali športni poeziji, ki so jo ustvarjali naši košarkarji.

Nasmejani obrazi in vzkliki so ob vsakem zadetem košu preplavljali Športno hišo, v sobi je bilo čutiti ponos in vzhičenost.

Že po prvi četrtini pa je bilo slišati, da nekatere navijače preplavlja sočutje. Zdelo se je, kot da se jim Hrvati smilijo. "No, nekaj košev pa jim le pustite, da zadenejo, morajo tudi Hrvati kaj pokazati ..." je gospa zakričala v ekran.

Polčas smo izkoristili, da smo navijače vprašali, kdo bo zmagal. Takrat je bilo vprašanje že skoraj retorično, saj je naši ekipi kazalo tako dobro, da skoraj ni bilo možnosti, da se sreča narobe obrne. V en glas so odvrnili: "Slovenija!"

Zmagoslavje

Po polčasu se nam je že nasmihalo zmagoslavje, marsikdo je vročico osvežil s kakšnim dodatnim kozarcem te ali one pijače in nazdravil v čast našim košarkarjem.

Da nismo bili med tekmo lačni, je poskrbel SPAR Slovenija. Hostese so navijačem razdelile proteinske tablice, ki so nam vlile energijo, da smo lahko navijali dalje.

Čeprav je bil izid tekme z minute v minute bolj jasen, so navijači kljub temu z odprtimi očmi in usti spremljali, kakšne spretnostmi so naši košarkarji uganjali proti hrvaškim ter vse skupaj pozdravljali z vriski in pohvalami.

Posneli smo, kakšno je bilo vzdušje med navijači v zadnjih minutah tekme:

Ploskanje, čestitke in vriski so bili tisti, s katerimi so navijači izkazali, kako ponosni so na naše košarkarje.