FOTO: Prvi vtisi z olimpijskih iger v Riu

8. 8. 2016

Na znamenitem stadionu Maracuna že tretji dan plapola olimpijski ogenj, za našimi športnicami in športniki pa so že prvi tekmovalni dnevi.

Igre je za Slovenijo otvorila strelka Živa Dvoršak, nato so kolesarji nadaljevali s cestno dirko, najboljši Slovenec je bil Primož Roglič na 26. mestu, popoldne je plaval Damir Dugonjić in se na 100 m prsno ni uspel prebiti v polfinale, dan pa se je končal sladko, z zmago Bojana Tokića v prvem krogu.

Drugi dan smo držali pesti za našo rokometno reprezentanco, ki so dan zaključili z zmago nad Egiptom, za cestno kolesarko Polono Batagelj, mladega judoista Adriana Gomboca, namiznoteniškega igralca Bojana Tokića, strelca Boštjana Mačka, telovadko Tejo Belak, tenisačico Polono Hercog, kajakaša Petra Kauzerja in kanuista Benjamina Savška ter plavalce Anjo Klinar, Anžeta Tavčarja ter Tjašo Vozel.

Tudi tretji tekmovalni dan olimpijskih iger bomo stiskali pesti. Za strelca Boštjana Mačka in judoista Roka Drakšiča. Nastopili bodo še plavalci Robert Žbogar, Anže Tavčar in Tjaša Vozel, divjevodaši Sašo Taljat, Luka Božič in Urša Kragelj, pa tudi namiznoteniški as Bojan Tokić.

Foto: Aleš Fevžer