Goran Dragić otvoril pametno igrišče v Tivoliju: "Za druženje otrok in mladostnikov."

Goran Dragić otvoril pametno igrišče v Tivoliju: "Za druženje otrok in mladostnikov." (foto: Instagram KK Cedevita Olimpija) Instagram KK Cedevita Olimpija
15. 8. 2019

"Brez igrišča v Kosezah verjetno ne bi bil tu, kjer sem danes," je pred odprtjem prvega prenovljenega košarkarskega igrišča v dobrodelni akciji #podamdaigram poudaril Goran Dragić: »Zato si želim skupaj s partnerji, ki so pomagali narediti to pametno igrišče v Tivoliju, da bi otroke in mladostnike pripeljati nazaj na športna igrišča, da se bodo tako kot jaz v odraslosti lahko spominjali druženja in igranja s prijatelji na njih.«

Prenovljenemu igrišču za košarko v Tivoliju bo še letos sledila prenova igrišča na mariborskem Taboru. Prihodnje leto naj bi prva pametna igrišča z informacijskimi tablami z osnovnimi in naprednimi vajami dobili tudi v drugih slovenskih krajih. Otvoritev je pritegnila zelo lepo število Ljubljančank in Ljubljančanov, prišel in govoril je seveda tudi ljubljanski župan Zoran Janković, košarkarska legenda Ivo Daneu, Goranovi soigralci iz zlate reprezentance Edo Murić, Saša Zagorac in Jaka Blažič. S prvim Slovencem v ligi NBA Markom Milićem pa sta se s svojima mladima ekipama kar pomirila v prvi tekmi na pametnem igrišču. Igrišče je delovalo odlično in zelo pametno, košarkarji pa zadovoljni in srečni z žogo v roki. 

Goran Dragić je košarkarsko žogo predal tudi mariborskemu podžupanu dr. Samu Petru Medvedu, ki je poudaril, da je tudi Maribor košarkarsko mesto, dokaz za to pa je bil tudi prisotni Ivo Daneu, član zlate jugoslovanske reprezentance na ljubljanskem svetovnem prvenstvu leta 1970 v Hali Tivoli.

Zakaj pametno igrišče?

Igrišče je bilo obnovljeno v rekordnem času dveh do treh tednov, Dragić pa se je zahvalil za odlično podlago Lesnini in sponzorjem Telemachu in skupini Laško Union. Po njiju nosijo igrišča tudi imena: veliko je Telemach, na dveh manjšo Sola. Goran je med otvoritvijo predstavil nekaj elementov pametnega igrišča, kako se iz narisanih številk dajejo koši in kako se seštevajo točke. Poleg nedrseče podlage je na voljo aplikacija za telefon (preko QR kode) z Dragićevimi navodili, kako trenira on sam. Na igrišču lahko igrajo vsi, prednost imajo vendarle organizirane skupine.