Grilo’s skate day: dogodek v čast pokojnemu deskarju Marku Grilcu

Grilo’s skate day: dogodek v čast pokojnemu deskarju Marku Grilcu (foto: Marko Grilc) Marko Grilc
7. 6. 2022

Ta vikend (11. 6. 2022) se bomo v Kopru spomnili Marka Grilca na prav poseben način. 

Verjetno se še spomnite nesreče v Söldnu, v kateri se je med ogledom trase za snemanje oglasa smrtno ponesrečil uspešen deskar Marko Grilc. Naš najuspešnejši deskar prostega sloga se je že v preteklosti srečal z ovirami, zaradi katerih pa ni nehal deskati.

Poškodba hrbta v letu 2016 mu je sicer pomagala spremeniti nekatere prioritete, vendar je tudi ob tem leto kasneje v enem od intervjujev povedal: "V življenju ni starostne omejitve za nič, sam določiš, kdaj se boš predal. Jaz nikoli ne bom nehal deskati." 

Marko Grilc

In zares ni odnehal. Z desko se je začel spoznavati že pri 8. letih in prideskal zelo daleč. Svojo ljubezen do športa je prenesel na otroka, sina Maxxa in hčerko Emmo, ki sta že kot zelo majhna stopila tako na rolko kot na desko, njegovo strast pa bo zagotovo nadaljevala in spoznala tudi najmlajša hči Alaska Olivija. 

Marko Grilc

"Deskanje ni samo nekaj, kar je rad počel, predstavlja tudi njegovo družino", je pod eno od objav zapisala Markova žena Nina po smuki na njegovem priljubljenem Voglu, kjer so se mu poklonili. 

Marko Grilc
Tokrat pa imate priložnost, da se Marka spominjate na prvem Grilo's skate day, ki bo potekal 11. 6. 2022 v Kopru v skateparku ob 14. uri.

Kot je njegova Nina zapisala na Instagram profilu, Marko ni bil le legendarni deskar na snegu, ampak tudi po srcu. Takoj, ko se je končala zima, je zamenjal desko za surf, po kopnem pa se je peljal z rolko. Vedno je poskrbel za zabavo in vanjo vključil tudi svojo družino. 

V soboto se bo dogajalo marsikaj, zato vabljeni tako starejši kot mlajši, saj boste vsi našli zabavo zase. Na vas čakajo tudi lepe nagrade. 

Grilo's skate day