5 najlepših pešpoti v Sloveniji

5 najlepših pešpoti v Sloveniji (foto: Profimedia) Profimedia
11. 3. 2022

Pomladni vikendi so kot nalašč za sprehod v naravo! Odkrijte 5 najlepših pešpoti v naši državi.

Mesečev zaliv

Strunjan je pravi biser slovenske obale. Krožna pot, ki pelje skozi naravni rezervat Mesečevega zaliva se ponaša s čudovitimi razgledi, morskim zrakom in umirjenim ambientom. Pot je razgibana, a nezahtevna in tako primerna tudi za tiste, ki niso v najboljši telesni pripravljenosti.

Lončarovci v Prekmurju

Ena najmanjših vasi na Goričkem, ki je odlična za vikend raziskovanje. Urejena in zanimiva lesena pot vodi nad močvirnatim travnikom, medtem ko številne table predstavljajo okoliške naravne vrednote, kulturnozgodovinske značilnosti, ter rastlinske in živalske vrste.

Pot med krošnjami

Pešpot na Pohorju je obnorela uporabnike socialnih omrežij. Prepričani smo, da bo navdušila tudi vas. V neokrnjeni naravi lahko po urejeni poti občudujete mogočna drevasa in čudovite razglede, seveda pa ne pozabite narediti tudi kakšne umetniške fotografije.

Soška pot

Pot se začne pri izviru reke Soče in skozi dolino Trente vodi do Bovca. Pot odlikujejo številne naravne in kulturne znamenitosti, slikovite soteske in edinstven ambient v družbi krasne reke Soče.

Sprehod v Bohinju

Kaj pravite na pohod okoli Bohinjskega jezera? Navdušil vas bo razgiban teren v družbi izjemne narave, ob toplih poletnih dneh pa se lahko tudi osvežite v jezeru ali odpravite na katero od vodnih aktivnosti: SUPanje, veslanje... 

Slovenija ima ogromno čudovitih kotičkov. Izkoristite lepo vreme in daljše dneve za potepanje in odkrivanje vsega, kar naša država ponuja.