5 najlepših razgledov s slovenskih vrhov, ki jih ne smete spregledati

5 najlepših razgledov s slovenskih vrhov, ki jih ne smete spregledati (foto: profimedia) profimedia
26. 6. 2019

Hoja v hribe in gore je tako zelo privlačna tudi zaradi razgledov, ki smo jih deležni, ko po večurni hoji prispemo na vrh. Poglejte si nekaj prečudovitih razgledov in se prepričajte, da je Slovenija res raj na Zemlji.

Tisti bolj pogumni in vešči planinci so se z naših petih izbranih vrhovih zagotovo že čudili lepotam, ki jih nudi naša prečudovita Slovenija. Vsi mi, ki pa še zbiramo veščine in pogum, pa si bomo oči napasli na fotografijah.

Kaj pa vi? Ste že bili na katerem izmed teh petih vrhov?

Debela Peč

Gora Debela leži nad slikovito dolino Krme in pokljuškimi gozdovi. Prav z vrha se odpira pogled nad neoporečnimi pokljuškimi gozdovi in hkrati tudi na najvišje vrhove Julijskih Alp, Karavank, ob lepem vremenu pa tudi Kamniško-Savinjskih Alp.

Prisojnik

Prisojnik (ali po domače Prisank) je 2547 m visoka gora v Julijskih Alpah. Je mogočen vrh nad Kranjsko Goro, nanj pa pridemo s prelaza Vršič. Preko nje potekata dve označeni in zavarovani poti, ki sta v izziv in užitek le izkušenim planincem. Priznati pa moramo, razgled s Prisojnika je prečudovit!

Veliki Draški vrh

Veliki Draški vrh je 2243 m visoka gora, ki se strmo dviga nad dolino Krme. Z vrha se nam odpre lep razgled na najvišje vrhove Julijskih Alp.

Slavnik

Nedaleč od Kozine in bližnjega Podgorja se nahaja čudovit razgledni hrib Slavnik. Ta je spomladi gotovo eden takih, ki jih je vredno obiskati in se potruditi za prekrasne razglede. Na vrhu Slavnika se nahaja zanimiva razgledna plošča, pod vrhom pa stoji prijetna Tumova koča, za javnost odprta že od leta 1957, v kateri se boste lahko okrepčali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Slavnik #slavnik #slavnik1028m

A post shared by Vladica Mladenovic (@hikeandbikeslovenia) on

Grintovec

Grintovec je z 2558 metri najvišji vrh Kamniško-Savinjskih Alp. Višinske razlike je kar precej, zato moramo biti dokaj “fit” ali pa prespati v Cojzovi koči na Kokrškem sedlu.

Kupite Planinsko srečko in pomagajte obnoviti slovenske planinske poti in koče

Planinska srečka je produkt partnerstva med Planinsko zvezo Slovenije, ki je največja športna zveza pri nas, in Športne loterije. Namen Planinske srečke kot del družbeno odgovornega delovanja obeh partnerjev je zbrati sredstva za obnovo slovenskih planinskih poti in koč. Planinsko srečko kupite na vseh prodajnih mestih Športne loterije, na spletni strani www.e-stave.com in v Planinski trgovini PZS. Cena srečke je 1 evro.