Hodite zdravo, živite zdravo!

25. 6. 2013 Promocijsko sporočilo

Hoja na zadnjih dveh nogah je najbolj pomemben element v evolucijskem razvoju človeka. Skozi več kot 400 milijonov let se je 600 mišic in več kot 200 vezi oblikovalo v popolnost od prstov do glave z namenom bosonoge hoje po dveh nogah. Zakaj omejevati naraven način hoje?

Navadni čevlji povzročijo togost mišic in vezi, ker ne dovolijo podplatom, da se upognejo tam, kjer je to potrebno. Bosa hoja ali hoja v Vivobarefoot čevljih s 3mm tankim podplatom, ki oponašajo boso hojo, krepi mišice v nogah, izboljša celotno držo telesa ter obnovi naravno zaznavanje živčnih končičev. Bosonogi način je torej bolj zdrav in naraven.

Bosonogi tek ali tek v minimalistični obutvi je vedno bolj razširjen po svetu in tudi med Slovenci.

Med bolj znane promotorje bosega teka v Sloveniji spada bosonogi maratonec Marko Roblek, ki sodeluje tudi pri organizaciji Slovenskega bosega teka:

»Najboljše stvari v življenju ponavadi pridejo po naključju. Sam sem po naključju postal bosi tekač. In kaj je najboljše pri tem? Ne samo, da sem ponovno odkril veselje in se navdušil nad lahkotnim tekanjem. Skoraj istočasno sem ugotovil, da se mi z vsakim bosim korakom spreminja tehnika teka. Če sem prej skoraj dve desetletji tekel silovito in pristajal na peto, sem sedaj skoraj nagonsko začel pristajati precej bolj nežno, na celo stopalo in z izkoriščanjem naravnega blaženja stopala. Postal sem boljši, bolj ekonomičen tekač brez poškodb. Klasičnih copat ne uporabljam več; ko vreme in podlaga to zahtevata, izberem svoje Vivobarefoot tekaške copate, ki so najboljši približek bosi nogi in omogočajo propriocepcijo. Menim, da bi praktično vsak tekač na bosi način spet odkril, da je tek najbolj naravna oblika tekaškega gibanja.«

Topli dnevi so že tu in ker si tudi naše noge želijo svobode, so v trgovini Terra plana ter v spletni trgovini www.lilijolie.si poskrbeli, da so čevlji Vivobarefoot na voljo 30% ceneje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri