Ideja za izlet: Sprehod ob kanjonu Kokre in skozi staro mestno jedro Kranja

Ideja za izlet: Sprehod ob kanjonu Kokre in skozi staro mestno jedro Kranja (foto: Profimedia) Profimedia
2. 1. 2019

Na lep sončen vikend lahko raziščete kanjon ob starem mestnem jedru Kranja in se sprehodite po učni poti. Čaka vas prijeten sprehod.

Naključni obiskovalec starega mestnega jedra Kranja si verjetno težko predstavlja, da tik pod njim leži kanjon Kokre, naravna znamenitost s krožno učno potjo, ki se spusti kar do 30 metrov nižje od nadmorske višine mesta.

Skozi staro mestno jedro Kranja do kanjona

Pot do kanjona Kokre vodi iz starega mestnega jedra Kranja. Vstopa v kanjon ne bo težko najti – umerjale vas bodo table.

Če pot začnete pri Poštnem mostu, boste kmalu prečkali reko Kokro in učno pot nadaljevali po njenem levemu bregu. Poti sledite do prodišča.

Sprehodite se lahko tudi do ostankov starega mlina v Pečeh, se vrnete nazaj in se mimo ostankov javnega mestnega kopališča v Dolu povzpnete nazaj v mesto.

Sprehod vam bo vzel približno 40 minut, po razgibani poti pa se lahko brez skrbi odpravite z majhnimi otroki.

Na učni poti lahko sicer spoznate različne rastlinske in živalske vrste, značilne za to območje, zato se tja vsekakor odpravite tudi v toplejših mesecih in uživajte ob mirnem poslušanju žuborenja reke.

Če boste dan začeli zgodaj, se sprehodite tudi skozi staro mestno jedro. Ali pa sprehod po mestu prihranite za konec in se pogrejete ob toplem čaju ali slastni vroči čokoladi.

Iz knjige 20 pravih poti; 20 let Goodyear Slovenija