Ne glede na vse, gora vedno ostane

Ne glede na vse, gora vedno ostane (foto: pixabay) pixabay
12. 8. 2020

Gora bo zate vedno tam... 

Gradil sem kariero, se povzpenjal po družbeni lestvici in zasedal visoke položaje. Dokler nisem nekega dne, v eni noči to izgubil. Vse.

Ostala mi je gora.

Gradil sem stanovanje, kasneje že hišo. Prišel je požar, ki je pustil le tisto, kar je kasneje vzela gospodarska kriza. Izgubil sem vse.

Ostala mi je gora.

Zaljubil sem se. Hitro in intenzivno. Bil tako močno v oblakih kot za tem globoko na dnu. Odšla je in vzela še tisto, kar sem imel – srce.

Ostala mi je gora.

Leta so se obračala. Številka se večala. Staršem se je letnica ustavila. Prav tako nekaterim prijateljem. Kot utrinki na nebu so en za drugim odhajali.

Ostala mi je gora.

Le še bledi spomini mi povedo, kam vse je šlo to življenje. Le kje je tako pospešilo, kam vse zavilo? Ostajajo le stkani spomini, ki z vsakim krogom Zemlje dobijo novo plast bledice. Zapisujem jih v knjigo, da jih ohranjam žive. A tudi knjiga se bo enkrat zaključila.

A gora bo ostala.

Iz knjige GORA

Značke: gora gore

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri