25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Posavski festival pohodništva

Posavski festival pohodništva (foto: profimedia) profimedia
24. 4. 2018 Promocijsko sporočilo

Pod krovno znamko SLOVENIJA HODI se že šesto leto zapored v okviru Posavskega festivala pohodništva odvijajo številni pohodi po tematskih poteh.  

Pohodi Posavskega festivala so razdeljeni na pomladni in jesenski del. Na festivalu sodeluje šest občin širšega Posavja, območnih turističnih ponudnikov in zavodov ter društev, ki ponujajo organizirane pohodniške, kolesarske in konjeniške ture.

Trenutno aktualni pomladni del sestavlja več kot 25 pohodov v lokalnem okolju. Pohodi so strokovno vodeni in vključujejo posavsko gastronomijo, lokalne zgodbe ter interpretacijo naravne in kulturne dediščine. Otvoritev bo 27. 4. 2018 s tradicionalnim pohodom po poteh KS Loka v Loki pri Zidanem Mostu. Zaključek bo 1. 7. 2018 z Bosonogim pohodom na Sv. Vid Čatež ob Savi skupaj z Lojzetom Ogorevcem. Jesenski pohodi bodo potekali predvidoma v oktobru in novembru.

Prvič ogled mestnega jedra Krško

Čaka vas tudi nekaj novosti. Poleg Bosonogega pohoda se boste lahko udeležili vodenega ogleda starega mestnega jedra Krško, ki bo potekal na vsake tri ure v soboto, 26.5.2018. Isti dan bo v Krškem Festival piva malih pivovarjev. 

festival

Posavje vabi tudi na krajši aktivni vikend oddih. Na zdravih počitnicah si lahko po hoji oddahnete v termalnih vrelcih v Termah Paradiso ali Termah Čatež. Ne pozabite na vinorodne griče s svojimi zidanicami, ki so primerna nastanitev za sprostitev na podeželju. Za mlade so na voljo hostli, bolj zahtevnim pa mestni hoteli ter družinam prijazne terme. Pestra je tudi ponudba dodatnih športnih aktivnosti: kajak, kanu, supanje, splavarjenje, jadralno padalstvo. 

Podrobnejši aktualni program pohodov na katere se je dobro predhodno prijaviti najdete tu: Pomladni festival pohodništva v Posavju.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri