25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Prva sobota v juliju je rezervirana za Dan slovenskih markacistov

Prva sobota v juliju je rezervirana za Dan slovenskih markacistov (foto: Danijel Čančarević) Danijel Čančarević
11. 6. 2019

Prvo soboto v juliju se bodo na Dnevu slovenskih markacistov letos že sedmič zbrali markacisti - teh je več kot 800 - iz vse Slovenije. Zbrali se bodo 6. julija 2019 v Radečah in obnavljali planinske poti v Posavju.

Markacisti, pravi heroji naših gozdnih in planinskih poti, se vsako leto zberejo na eni izmed izbranih lokacij v Sloveniji in s skupnimi močmi tisti dan skušajo urediti čim več.

V skupine razporejeni markacisti očistijo poti, obnovijo markacije in namestijo usmerjevalne table. Vsaki skupini je dodeljen markacist enega od lokalnih planinskih društev, ki pozna teren, kjer skupina ureja planinsko pot. Lokalna planinska društva z veseljem sprejmejo pomoč ostalih markacistov. V skupine so prav tako razporejeni inštruktorji markacisti, ki izvajajo usposabljanja za markaciste.

Vsakoletno druženje spremlja obilica dobre volje, izmenjava zanimivih zgodb ter na koncu še odlična pogostitev organizatorjev.

Pridružite se nam na Dnevu slovenskih markacistov

Dogodka se bo udeležila tudi naša ekipa in skušala ujeti čim več trenutkov naših pridnih markacistov. Če ste član planinske zveze, se nam lahko pridružite. Prijavite se na hodimovhribe@adriamedia.si. Prijave zbiramo do 28. junija.

Med prijavljenimi bomo izbrali dva, ki nas bosta na tem čudovitem dogodku spremljala in tako pobliže spoznala delo naših markacistov, ki so zaslužni za varne in urejene slovenske planinske poti.

Slovenski markacisti se veselijo vsakoletnega druženja

Poglejte si napoved dogodka iz ust enega izmed slovenskih markacistov, Jožeta Krašovca.

Kupite Planinsko srečko in pomagajte obnoviti slovenske planinske poti in koče

Planinska srečka je produkt partnerstva med Planinsko zvezo Slovenije, ki je največja športna zveza pri nas, in Športne loterije. Namen Planinske srečke kot del družbeno odgovornega delovanja obeh partnerjev je zbrati sredstva za obnovo slovenskih planinskih poti in koč. Planinsko srečko kupite na vseh prodajnih mestih Športne loterije, na spletni strani www.e-stave.com in v Planinski trgovini PZS. Cena srečke je 1 evro.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri